Gogoșele cu vanilie și lămâie

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

Ce avem la desert? Păi, avem niște gogoși mai mici, drept pentru care le-am botezat gogoșele. Le aromatizăm, punând în aluat extract de vanilie și de lămâie, apoi le prăjim în ulei, așa cum le stă bine gogoșilor în general. Dacă vrei să le dai alte arome, n-ai decât! Încurajăm inovarea.

Ingrediente necesare pentru gogoșele cu vanilie și lămâie

1 cană lapte
extract de lămâie
extract de vanilie
30-50 g unt
150-200 g făină
3 ouă
ulei
zahăr pudră

Cum să gătești gogoșele cu vanilie și lămâie

  1. Încălzește laptele la foc mic, adăugând extract de vanilie și de lămâie și asezonând cu sare și cu zahăr.
  2. Adaugă untul și amestecă până se topește.
  3. Toarnă făina. Amestecă până se formează un aluat.
  4. Adaugă treptat ouăle și încorporează-le în aluat.
  5. Folosind o linguriță, pune grămăjoare de aluat în ulei încins și prăjește-le pe ambele părți.
  6. Presară cu zahăr pudră și servește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.