Grapefruit cu rom la cuptor

  • Dificultate: Foarte mică
  • 30 de minute
  • 2 porții

Un desert îndrăzneț, acest grapefruit cu rom la cuptor e și ușor de preparat! Ca să îndulcești puțin amărăciunea fructului, presară pe deasupra zahăr brun, care se va carameliza și va căpăta o aromă subtilă de melasă cu rom.

Ingrediente necesare pentru grapefruit cu rom la cuptor

1 grapefruit

2 linguri rom

2 linguri zahăr brun

Cum să gătești grapefruit cu rom la cuptor

Taie grapefruitul în două, pe orizontală. Cu un cuțit ascuțit, taie pe margine, între pulpa de grapefruit și coaja fructului. De asemenea, fă mici găuri în interiorul pulpei de grapefruit.

Pune fiecare jumătate de grapefruit pe un vas ramekin cu un diametru mai mic decât al grapefruitului.

Toarnă câte o lingură de rom peste fiecare jumătate de grapefruit, astfel încât alcoolul să pătrundă prin toate tăieturile.

Presară zahăr brun deasupra fructelor.

Dă jumătățile de grapefruit la cuptorul preîncălzit la 180⁰C pentru 20 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *