Gulaș de vită

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore
  • 4 porții

Gulașul este o rețetă tradițională din zona de Est a Europei, foarte populară în România, Ungaria sau Cehia. Pentru cei care nu știu, este în principiu o tocană cu carne de vită, cartofi, sos roșu, asezonată din belșug cu paprika. Necesită puțin timp și răbdare, însă acestea vă vor fi sigur răsplătite la final.

Ingrediente necesare pentru gulaș de vită

1 roșie

apă fierbinte

1 lingură ulei

1 ceapă roșie

600 grame pulpă de vită, cubulețe

2 lingurițe boia

1 linguriță chimion

sare

piper

500 ml apă

3 cartofi, cubulețe

1 ardei gras verde, cubulețe

1 țelină mică, cubulețe

150 grame făină

1 ou

3 căței usturoi, zdrobiți

Gulaș de vită - mod de preparare

  1. Crestează ușor roșia și adaugă-o într-un bol, acoperită de apă fierbinte. Las-o 5 minute la opărit.
  2. Dă la o parte coaja roșiei și toac-o mărunt.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic și adaugă ceapa roșie și pulpa de vită.
  4. Adaugă boia, chimion, sare și piper. Amestecă bine și toarna 150 ml apă. Acoperă tigaia cu un capac și gătește vita timp de 60 de minute.
  5. Dă capacul la o parte, toarnă restul de apă și adaugă legumele tăiate cubulețe. Adaugă sare, piper și gătește cu capac încă 30 de minute.
  6. Adaugă făina, oul și un praf de sare într-un bol. Amestecă cu o spatulă până când obții un aluat omogen și lipicios.
  7. Frământă aluat și formează un șir lung și subțire folosind podul palmelor. Taie tăițeii pe orizontală, la o distanță de aproximativ 1 cm.
  8. Adaugă usturoiul, roșia tocată și găluștele. Pune un capac și mai gătește încă 15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *