Ingrediente necesare pentru gulaș de vită
1 roșie
apă fierbinte
1 lingură ulei
1 ceapă roșie
600 grame pulpă de vită, cubulețe
2 lingurițe boia
1 linguriță chimion
sare
piper
500 ml apă
3 cartofi, cubulețe
1 ardei gras verde, cubulețe
1 țelină mică, cubulețe
150 grame făină
1 ou
3 căței usturoi, zdrobiți
Cum să gătești gulaș de vită
- Crestează ușor roșia și adaugă-o într-un bol, acoperită de apă fierbinte. Las-o 5 minute la opărit.
- Dă la o parte coaja roșiei și toac-o mărunt.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic și adaugă ceapa roșie și pulpa de vită.
- Adaugă boia, chimion, sare și piper. Amestecă bine și toarna 150 ml apă. Acoperă tigaia cu un capac și gătește vita timp de 60 de minute.
- Dă capacul la o parte, toarnă restul de apă și adaugă legumele tăiate cubulețe. Adaugă sare, piper și gătește cu capac încă 30 de minute.
- Adaugă făina, oul și un praf de sare într-un bol. Amestecă cu o spatulă până când obții un aluat omogen și lipicios.
- Frământă aluat și formează un șir lung și subțire folosind podul palmelor. Taie tăițeii pe orizontală, la o distanță de aproximativ 1 cm.
- Adaugă usturoiul, roșia tocată și găluștele. Pune un capac și mai gătește încă 15 minute.