Ingrediente necesare pentru gulaș picant bănățean
1 lingură ulei
500 grame carne de vită, cubulețe
2 cepe
1 cățel de usturoi, zdrobit
1 morcov, felii subțiri
1 cană roșii la conservă
1 linguriță boia iute
1 linguriță boia dulce
sare
piper
1 linguriță zahăr
500 ml apă fierbinte
4 cartofi, cubulețe
Cum să gătești gulaș picant bănățean
- Încinge uleiul într-o tigaie ușor adâncă la foc mediu.
- Adaugă cubulețele de vită rumenește-le. Scoate-le apoi din tigaie printr-o spatulă.
- Adaugă ceapa, usturoiul, morcovii și călește-le. Adaugă apoi roșiile la conservă și amestecă bine.
- Condimentează cu boia dulce, iute, sare, piper și puțin zahăr.
- Toarnă apa fierbinte și redu focul. Gătește la foc mic timp de 10 minute.
- Adaugă cartofii și gătește preparatul încă 25 de minute.