Gulaș picant bănățean

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții

Gulașul este deosebit de popular în bucătăria din Ardeal, însă același lucru îl putem spune și despre Banat. Veți descoperi aici un gulaș bun de te lingi pe degete! Dacă nu ați mai gătit gulaș până acum, să știți că nu se face chiar greu, acesta de jos se face în maxim o oră, iar dacă urmați instrucțiunile noastre sigur nu veți da greș.

Ingrediente necesare pentru gulaș picant bănățean

1 lingură ulei

500 grame carne de vită, cubulețe

2 cepe

1 cățel de usturoi, zdrobit

1 morcov, felii subțiri

1 cană roșii la conservă

1 linguriță boia iute

1 linguriță boia dulce

sare

piper

1 linguriță zahăr

500 ml apă fierbinte

4 cartofi, cubulețe

 

Cum să prepari gulaș picant bănățean

  1. Încinge uleiul într-o tigaie ușor adâncă la foc mediu.
  2. Adaugă cubulețele de vită rumenește-le. Scoate-le apoi din tigaie printr-o spatulă.
  3. Adaugă ceapa, usturoiul, morcovii și călește-le. Adaugă apoi roșiile la conservă și amestecă bine.
  4. Condimentează cu boia dulce, iute, sare, piper și puțin zahăr.
  5. Toarnă apa fierbinte și redu focul. Gătește la foc mic timp de 10 minute.
  6. Adaugă cartofii și gătește preparatul încă 25 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *