Gustări cu spanac și ciuperci murate
Gustărele precum astea n-ai mai mâncat. Punem pariu? Nici tu, nici familia și nici prietenii tăi. Prin urmare îți arătăm cum să le faci, iar data viitoare când vă mai strângeți te vei putea lăuda cu incredibilele gustări cu spanac, brânză și… ciuperci murate!
Ingrediente necesare pentru gustări cu spanac și ciuperci murate
6 ouă (albușurile separate de gălbenușuri)
sare
2 linguri de ulei de măsline
3 linguri smântână
100-150 g spanac fiert
1/2 cană făină
1 linguriță praf de copt
Pentru umplutură:
2 linguri gelatină
apă
100-150 g cremă de brânză
100 g smântână
100 g ricotta
100-150 g ciuperci murate
2 linguri mărar, mărunțit
semințe de susan
Cum să prepari gustări cu spanac și ciuperci murate
- Bate bine albușurile cu un pic de sare.
- Separat, bate și gălbenușurile cu o lingură de ulei de măsline.
- Adaugă peste gălbenușuri smântâna, spanacul, făina și praful de copt. Omogenizează.
- Pune și albușurile bătute și amestecă.
- Transferă compoziția într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament și dă la cuptor 30 de minute la 180⁰C.
- Într-un castronaș, amestecă gelatina cu un pic de apă și lasă deoparte.
- Amestecă crema de brânză cu smântâna, ricotta și ciupercile murate. Încorporează și mărarul cu gelatina.
- După ce s-a răcit baza din spanac și ou, taie-o în fâșii late, adaugă amestec de brânză și ciuperci și așază-le una peste cealaltă.
- Lasă la rece cel puțin 30 de minute, porționează și servește gustările presărate cu semințe de susan.