Halva de floarea soarelui

  • Dificultate: Mică
  • 3 ore și 20 de minute
  • 5 porții

Halvaua este un desert tradițional a cărei origini o găsim pe undeva prin zona Orientului Mijlociu. Cu timpul, a devenit populară și în zona Europei, mai ales cea Mediteraneană și de Est. Decât să o cumpărăm din magazin, mai bine o preparăm acasă și scăpăm E-uri și chimicale. Rețeta de halva de casă este simplă, aceasta având în compoziție doar 4 ingrediente, iar gustul este unul deosebit.

Ingrediente necesare pentru halva de floarea soarelui

300 grame semințe de floarea soarelui

150 grame zahăr pudră

1 linguriță esență de vanilie

70 grame unt topit

 

Cum să gătești halva de floarea soarelui

  1. Rumenește semințele timp de 2-3 minute în tigaia încinsă.
  2. Adaugă semințele într-un blender și pasează-le.
  3. Mută semințele într-un blender și adaugă zahărul pudră, untul topit și esența de vanilie.
  4. Amestecă totul folosind o lingură de lemn.
  5. Acoperă un vas termorezistent cu folie de plastic. Toarnă semințele și nivelează folosind o spatulă.
  6. Dă halvaua la frigider timp de 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *