Halva de floarea soarelui
Halvaua este un desert tradițional a cărei origini o găsim pe undeva prin zona Orientului Mijlociu. Cu timpul, a devenit populară și în zona Europei, mai ales cea Mediteraneană și de Est. Decât să o cumpărăm din magazin, mai bine o preparăm acasă și scăpăm E-uri și chimicale. Rețeta de halva de casă este simplă, aceasta având în compoziție doar 4 ingrediente, iar gustul este unul deosebit.
Ingrediente necesare pentru halva de floarea soarelui
300 grame semințe de floarea soarelui
150 grame zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
70 grame unt topit
Cum să prepari halva de floarea soarelui
- Rumenește semințele timp de 2-3 minute în tigaia încinsă.
- Adaugă semințele într-un blender și pasează-le.
- Mută semințele într-un blender și adaugă zahărul pudră, untul topit și esența de vanilie.
- Amestecă totul folosind o lingură de lemn.
- Acoperă un vas termorezistent cu folie de plastic. Toarnă semințele și nivelează folosind o spatulă.
- Dă halvaua la frigider timp de 3 ore.