Hamsii prăjite cu mămăliguță

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Hamsiile sunt o gustare perfectă de vară, de care este tot mai greu să te saturi. Dar astăzi nu am vrut să facem unele banale. Am cumpărat baby hering, fratele mai mare și mai cărnos al hamsiilor, și i-am pregătit o crustă delicioasă din fel și fel de ingrediente și arome. Nu putea lipsi din acest tablou clasica mămăliguță, așa că am început totul de la ea.

Ingrediente necesare pentru hamsii prăjite cu mămăliguță

Pentru mămăligă:

 

3 căni de apă

1 cană de mălai

sare

 

Pentru hamsii:

 

4 linguri mălai

4 linguri făină

1 linguriță usturoi pudră

piper

1 linguriță fulgi de ceapă

1 linguriță paprika

sare

30 grame parmezan ras

250 grame baby hering

Cum să gătești hamsii prăjite cu mămăliguță

  1. Pentru mămăligă: Pune apa într-o cratiță la foc mediu și dă-o în clocot.
  2. Adaugă treptat mălaiul și amestecă cu telul la foc mic până când e gata mămăliga, în aproximativ 15 minute.
  3. Adaugă mălaiul împreună cu făina într-un bol mare. Adaugă pudra de usturoi, sarea, piperul, fulgii de ceapă, boiaua și parmezanul.
  4. Amestecă bine totul.
  5. Dă peștii prin amestecul de mălai și făină, iar apoi prăjește-i timp de 7-8 minute până capătă o culoare aurie.
  6. Servește-i apoi cu mămăliguță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *