Ingrediente necesare pentru hamsii prăjite cu mămăliguță
Pentru mămăligă:
3 căni de apă
1 cană de mălai
sare
Pentru hamsii:
4 linguri mălai
4 linguri făină
1 linguriță usturoi pudră
piper
1 linguriță fulgi de ceapă
1 linguriță paprika
sare
30 grame parmezan ras
250 grame baby hering
Cum să gătești hamsii prăjite cu mămăliguță
- Pentru mămăligă: Pune apa într-o cratiță la foc mediu și dă-o în clocot.
- Adaugă treptat mălaiul și amestecă cu telul la foc mic până când e gata mămăliga, în aproximativ 15 minute.
- Adaugă mălaiul împreună cu făina într-un bol mare. Adaugă pudra de usturoi, sarea, piperul, fulgii de ceapă, boiaua și parmezanul.
- Amestecă bine totul.
- Dă peștii prin amestecul de mălai și făină, iar apoi prăjește-i timp de 7-8 minute până capătă o culoare aurie.
- Servește-i apoi cu mămăliguță.