Hamsii prăjite cu mămăliguță

Hamsiile sunt o gustare perfectă de vară, de care este tot mai greu să te saturi. Dar astăzi nu am vrut să facem unele banale. Am cumpărat baby hering, fratele mai mare și mai cărnos al hamsiilor, și i-am pregătit o crustă delicioasă din fel și fel de ingrediente și arome. Nu putea lipsi din acest tablou clasica mămăliguță, așa că am început totul de la ea.
Ingrediente necesare pentru hamsii prăjite cu mămăliguță
Pentru mămăligă:
3 căni de apă
1 cană de mălai
sare
Pentru hamsii:
4 linguri mălai
4 linguri făină
1 linguriță usturoi pudră
piper
1 linguriță fulgi de ceapă
1 linguriță paprika
sare
30 grame parmezan ras
250 grame baby hering
Cum să prepari hamsii prăjite cu mămăliguță
- Pentru mămăligă: Pune apa într-o cratiță la foc mediu și dă-o în clocot.
- Adaugă treptat mălaiul și amestecă cu telul la foc mic până când e gata mămăliga, în aproximativ 15 minute.
- Adaugă mălaiul împreună cu făina într-un bol mare. Adaugă pudra de usturoi, sarea, piperul, fulgii de ceapă, boiaua și parmezanul.
- Amestecă bine totul.
- Dă peștii prin amestecul de mălai și făină, iar apoi prăjește-i timp de 7-8 minute până capătă o culoare aurie.
- Servește-i apoi cu mămăliguță.