Hummus cu usturoi și chimion

Haide să facem un hummus, ce zici? În afară de năut și tahini, mai punem și usturoi copt în ulei de măsline și asezonăm cu chimion. Eee, cum e? „1001 de nopți”!
Ingrediente necesare pentru hummus cu usturoi și chimion
1 căpățână de usturoi
3 linguri ulei de măsline extra virgin
sare
300-350 grame năut la conservă
2-3 linguri tahini
2-3 linguri suc de lămâie
1 linguriță chimion
piper negru
sare
Cum să prepari hummus cu usturoi și chimion
- Stropește cățeii de usturoi cu 1 lingură de ulei de măsline, presară-i cu sare și bagă-i la cuptor 30 minute la 180⁰C.
- Curăță de coajă usturoiul copt și pune-l în blender.
- Adaugă năutul, tahini, uleiul de măsline rămas, sucul de lămâie și chimionul, asezonează cu piper negru și cu sare, apoi pasează. Dacă amestecul este prea uscat, poți turna și un pic de apă.