Iepure în stil thailandez

  • Dificultate: Medie
  • 3 ore
  • 4 porții

Iepurele este o carne care trebuie încercată cât mai des. Are un conținut ridicat de proteine și unul foarte scăzut de grăsimi, deci este perfectă pentru cei aflați în căutarea unui stil de viață sănătos. Astăzi l-am gătit în stil thailandez, cu condimente specifice acestei zone. Pregătiți-vă pentru o călătorie culinară pe meleaguri îndepărtate!

Ingrediente necesare pentru iepure în stil thailandez

2 bețe lemongrass, tocate

1 lingură semințe de coriandru, zdrobite

1 lingură ghimbir, cubulețe

1 linguriță fulgi de ceapă

½ linguriță fulgi de chili

1 linguriță oregano

1 linguriță turmeric

suc de lime

1 linguriță sos de soia

150 ml bere

1 iepure, tranșat în bucăți de mărime potrivită

3 linguri panko

ulei vegetal

 

Cum să prepari iepure în stil thailandez

  1. Adaugă lemongrass, semințe de coriandru, ghimbir, fulgi de ceapă, de ardei, oregano și turmeric într-un bol mic.
  2. Amestecă cu suc de lime, sos de soia și un praf de sare.
  3. Toarnă berea și amestecă din nou.
  4. Acoperă carnea de iepure cu sosul obținut și lasă-l la marinat timp de 2 ore.
  5. Mută carnea pe prosoape de hârtie și tapeteaz-o ușor.
  6. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mare și prăjește carnea timp de 4-5 minute pe parte.
  7. Mută carnea într-un vas de cuptor și toarnă sosul de la marinată.
  8. Dă carnea la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *