Înghețată de dovleac
Când te gândești la dovleac ce-ți vine în minte? Cel mai probabil plăcintă, dovleac copt, semințe și altele. Dar la înghețată de dovleac punem pariu că nu te-a dus gândul. Rezervă-ți până la 3 ore din timpul tău și îți vom arăta cum se face. Nu te speria, 2 ore este doar timpul de răcire.
Ingrediente necesare pentru Înghețată de dovleac
1 dovleac plăcintar
1 cană lapte condensat
extract de vanilie
1 cană frișcă lichidă
scorțișoară
migdale, zdrobite
Cum să prepari Înghețată de dovleac
- Taie plăcintarul în două și scobește partea bombată curățând-o de semințe.
- Curăță de coajă jumătatea superioară și taie-o în felii.
- Lasă-le la cuptor 30 minute la 200⁰C.
- Transferă dovelacul copt în blender, toarnă deasupra laptele condensat și pasează. Poți să adaugi și un pic de extract de vanilie, dacă dorești.
- Completează cu frișca lichidă și asezonează cu un pic de scorțișoară. Continuă să pasezi.
- Lasă la congelator 2 ore. Poți folosi și un aparat de înghețată pentru asta.
- Servește înghețata în recipientul creat din jumătatea inferioară a dovleacului. Asezonează cu migdale și scorțișoară.