Înghețată de dovleac

  • Dificultate: Mică
  • 2 ore și 40 de minute
  • 2 porții

Când te gândești la dovelac ce-ți vine în minte? Cel mai probabil plăcintă, dovleac copt, semințe și altele. Dar la înghețată de dovleac punem pariu că nu te-a dus gândul. Rezervă-ți până la 3 ore din timpul tău și îți vom arăta cum se face. Nu te speria, 2 ore este doar timpul de răcire.

Ingrediente necesare pentru Înghețată de dovleac

1 dovleac plăcintar
1 cană lapte condensat
extract de vanilie
1 cană frișcă lichidă
scorțișoară
migdale, zdrobite

Cum să gătești Înghețată de dovleac

  1. Taie plăcintarul în două și scobește partea bombată curățând-o de semințe.
  2. Curăță de coajă jumătatea superioară și taie-o în felii.
  3. Lasă-le la cuptor 30 minute la 200⁰C.
  4. Transferă dovelacul copt în blender, toarnă deasupra laptele condensat și pasează. Poți să adaugi și un pic de extract de vanilie, dacă dorești.
  5. Completează cu frișca lichidă și asezonează cu un pic de scorțișoară. Continuă să pasezi.
  6. Lasă la congelator 2 ore. Poți folosi și un aparat de înghețată pentru asta.
  7. Servește înghețata în recipientul creat din jumătatea inferioară a dovleacului. Asezonează cu migdale și scorțișoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *