Jeleu de mere cu căpșuni

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 2 porții
Jeleu de mere cu căpșuni

Vă plac jeleurile? Nouă da, și încă nu puțin. Sunt una dintre plăcerile noastre vinovate, însă din păcate vin la pachet și cu cantități importante de zahăr. Din fericire, putem să ne preparăm acasă propriul jeleu, iar noi am pregătit unul care nu are niciun pic de zahăr adăugat. Va trebui însă să folosiți și cuptorul pentru această rețetă, așa că veți avea nevoie de puțină răbdare.

Ingrediente necesare pentru jeleu de mere cu căpșuni

2 mere

200 grame căpșuni congelate

 

Jeleu de mere cu căpșuni - mod de preparare

  1. Curăță merele de coajă și dă-le la o parte semințele.
  2. Taie feliile de măr în cubulețe.
  3. Pune o tigaie pe foc mic și adaugă căpșunile congelate.
  4. Gătește fructele timp de 20 de minute, amestecând între timp.
  5. Mută fructele într-un pahar înalt și pasează-le folosind un blender, apoi trece-le printr-o strecurătoare.
  6. Întinde-le pe o hârtie de copt așezată într-o tavă într-un strat subțire, folosind un cuțit.
  7. Dă la cuptor jeleul timp de 8 ore, la 50 de grade Celsius.
  8. Dezlipește-l cu atenție și dă-i forma dorită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *