Jeleu de vin roșu și coniac

  • Dificultate: Mică
  • 15 minute
  • 6 porții

Dacă ai oaspeți și vrei să pregătești ceva puțin dulce, puțin acrișor, cu ceva alcool și extrem de sofisticat, dar ușor de făcut, avem exact ce-ți trebuie: jeleu de vin roșu și coniac. Durează 15 minute până-l pui în formă, restul e timp de așteptare!

Ingrediente necesare pentru jeleu de vin roșu și coniac

2 linguri gelatină

2 linguri apă

2 căni vin roșu

¼ cană coniac

⅓ cană zahăr

1 linguriță coajă de lămâie

Pentru decor:

½ cană coacăze

coajă de lămâie

Cum să prepari jeleu de vin roșu și coniac

  1. Pune gelatina și apa într-un bol mic și amestecă. Pune-le deoparte.
  2. Toarnă vinul și coniacul într-o cratiță și pune-o pe foc mic.
  3. Adaugă zahărul și coaja de lămâie, amestecă și fierbe la foc mic pentru 5 minute.
  4. Adaugă apoi gelatina, amestecă și ia cratița de pe foc.
  5. Toarnă amestecul într-o formă de silicon. Lasă jeleul să se răcească la temperatura camerei, apoi dă-l la frigider peste noapte.
  6. Servește jeleul pe o farfurie plată. Îl poți decora cu coacăze și coajă de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *