Ingrediente necesare pentru jeleu de vin roșu și coniac
2 linguri gelatină
2 linguri apă
2 căni vin roșu
¼ cană coniac
⅓ cană zahăr
1 linguriță coajă de lămâie
Pentru decor:
½ cană coacăze
coajă de lămâie
Cum să gătești jeleu de vin roșu și coniac
- Pune gelatina și apa într-un bol mic și amestecă. Pune-le deoparte.
- Toarnă vinul și coniacul într-o cratiță și pune-o pe foc mic.
- Adaugă zahărul și coaja de lămâie, amestecă și fierbe la foc mic pentru 5 minute.
- Adaugă apoi gelatina, amestecă și ia cratița de pe foc.
- Toarnă amestecul într-o formă de silicon. Lasă jeleul să se răcească la temperatura camerei, apoi dă-l la frigider peste noapte.
- Servește jeleul pe o farfurie plată. Îl poți decora cu coacăze și coajă de lămâie.