Jeleu de vin roșu și coniac
Dacă ai oaspeți și vrei să pregătești ceva puțin dulce, puțin acrișor, cu ceva alcool și extrem de sofisticat, dar ușor de făcut, avem exact ce-ți trebuie: jeleu de vin roșu și coniac. Durează 15 minute până-l pui în formă, restul e timp de așteptare!
Ingrediente necesare pentru jeleu de vin roșu și coniac
2 linguri gelatină
2 linguri apă
2 căni vin roșu
¼ cană coniac
⅓ cană zahăr
1 linguriță coajă de lămâie
Pentru decor:
½ cană coacăze
coajă de lămâie
Cum să prepari jeleu de vin roșu și coniac
- Pune gelatina și apa într-un bol mic și amestecă. Pune-le deoparte.
- Toarnă vinul și coniacul într-o cratiță și pune-o pe foc mic.
- Adaugă zahărul și coaja de lămâie, amestecă și fierbe la foc mic pentru 5 minute.
- Adaugă apoi gelatina, amestecă și ia cratița de pe foc.
- Toarnă amestecul într-o formă de silicon. Lasă jeleul să se răcească la temperatura camerei, apoi dă-l la frigider peste noapte.
- Servește jeleul pe o farfurie plată. Îl poți decora cu coacăze și coajă de lămâie.