Jeleuri cu bere
Vă invitați prietenii la un film sau la un meci diseară? Pregătiți-le un aperitiv pe care o să îl țină minte mult timp. Acestea sunt jeleuri de bere, servite în coajă de citrice pentru un aspect cât mai natural. Nu au zahăr adăugat, așa că puteți face cât mai multe. Sigur vă vor plăcea!
Ingrediente necesare pentru jeleuri cu bere
1 portocală
1 lămâie
1 grepfrut
10 grame foi de gelatină
apă rece
250 ml bere
½ linguriță colorant alimentar, galben sau portocaliu
Cum să prepari jeleuri cu bere
- Taie fructele pe jumătate și scoate pulpa din ele, păstrând forma cojii. Cojile le vei folosi mai târziu.
- Lasă foile de gelatină timp de 10 minute în apă rece.
- Amestecă apa de la gelatină cu berea și colorantul alimentar până când obții o compoziție omogenă.
- Adaugă cojile de fructe într-un var termorezistent și toarnă lichidul înăuntrul lor.
- Dă-le la frigider pentru 2-3 ore.