Jumări din albușuri cu legume și avocado

  • Dificultate: Mică
  • 50 de minute
  • 2 porții

Dacă ai îngrijorări vizavi de valorile colesterolului, dar tot îți plac ouăle jumări sau scrobul, nu ai decât să faci scrob din albușuri. Îl poți îmbogăți cu cartof dulce la cuptor, tăiat cubulețe, cu ardei gras, ceapă și roșii cherry gătite odată cu albușurile și poți servi cu avocado și ceapă verde.

Ingrediente necesare pentru jumări din albușuri cu legume și avocado

1 cartof dulce, cubulețe
ulei de măsline
sare de mare
1 ceapă, cubulețe
1 ardei gras galben, tăiat juienne
5 albușuri
1 linguriță usturoi pudră
sare
piper
5-6 roșii cherry, tăiate în patru
1 avocado, cubulețe
1 ceapă verde, tocată

Cum să gătești jumări din albușuri cu legume și avocado

  1. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și transferă cartoful cubulețe în ea. Stropește cu ulei de măsline și bagă la cuptor 25 minute la 200˚C.
  2. Călește ceapa la tigaie într-un pic de ulei de măsline.
  3. Adaugă ardeiul gras și gătește cam 1 minut.
  4. Toarnă albușurile și asezonează cu usturoi pudră, sare și piper. Gătește până se încheagă albușurile.
  5. Adaugă roșiile cherry și amestecă.
  6. Completează cu cartoful dulce copt, mai amestecă și ia de pe foc.
  7. Servește cu avocado și ceapă verde deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *