Ingrediente necesare pentru lahmacun (Pizza Turcească)
150 grame făină
150 grame făină integrală
1 lingură ulei de măsline
2 lingurițe iaurt grecesc
100 ml apă
350 grame carne tocată de vită
sare
1 linguriță oregano
piper
1 linguriță boia dulce
1 linguriță pudră de usturoi
1 linguriță fulgi de chili
1 linguriță fulgi de ceapă
1 mână pătrunjel, tocat
Cum să gătești lahmacun (Pizza Turcească)
- Adaugă cele două tipuri de făină, uleiul de măsline și iaurtul grecesc într-un bol mare.
- Pornește blenderul și toarnă treptat apa.
- Mixează până când obții un aluat omogen, apoi lasă-l la crescut.
- Asezonează carnea tocată cu toate condimentele.
- Adaugă pătrunjelul tocat și amestecă bine cu mâinile până omogenizezi.
- Întinde aluatul pe suprafața de lucru cu un sucitor, apoi mută-l într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Întinde carnea tocată în strat subțire și dă preparatul la cuptor pentru următoarele 15 minute, la 200 de grade Celsius.