Lahmacun (Pizza Turcească)

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 4 porții

Lahmacun este versiunea turcească a pizzei, iar noi am spune că este chiar mai mult de atât. Are la bază o crustă subțire, peste care este așezată carne tocată de vită sau miel, aromată cu multe condimente. La final se adaugă puțin pătrunjel și se servește cu suc de lămâie.

Ingrediente necesare pentru lahmacun (Pizza Turcească)

150 grame făină

150 grame făină integrală

1 lingură ulei de măsline

2 lingurițe iaurt grecesc

100 ml apă

350 grame carne tocată de vită

sare

1 linguriță oregano

piper

1 linguriță boia dulce

1 linguriță pudră de usturoi

1 linguriță fulgi de chili

1 linguriță fulgi de ceapă

1 mână pătrunjel, tocat

 

Cum să gătești lahmacun (Pizza Turcească)

  1. Adaugă cele două tipuri de făină, uleiul de măsline și iaurtul grecesc într-un bol mare.
  2. Pornește blenderul și toarnă treptat apa.
  3. Mixează până când obții un aluat omogen, apoi lasă-l la crescut.
  4. Asezonează carnea tocată cu toate condimentele.
  5. Adaugă pătrunjelul tocat și amestecă bine cu mâinile până omogenizezi.
  6. Întinde aluatul pe suprafața de lucru cu un sucitor, apoi mută-l într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  7. Întinde carnea tocată în strat subțire și dă preparatul la cuptor pentru următoarele 15 minute, la 200 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *