Lămâi murate
Da, există murături de lămâi. În bucătăria indiană. Dacă vrei să încerci o astfel de gustare, care poate fi foarte bine folosită și pe post de sos, n-ai decât să începi și să gătești cu noi un sos de condimente. Indienii adaugă mult mai multe condimente și mirodenii, dar noi începem, mai bine, cu pași mici. După ce le transferi în borcane, le vei putea păstra până la 3-4 luni.
Ingrediente necesare pentru lămâi murate
1-2 linguri ulei de măsline
2 linguri muștar boabe
2 lingurițe piper boabe
1 linguriță paprika
1 linguriță curry
2-3 linguri oțet de mere
3-4 lămâi, cuburi
Cum să prepari lămâi murate
- Încinge uleiul de măsline într-o cratiță mai mică și toarnă muștarul boabe. Gătește la foc mic, amestecând constant, cam 1 minut.
- Adaugă piperul boabe, paprika și curry. Gătește, amestecând constant, până se mai îngroașe.
- Toarnă oțetul de mere și mai gătește până începe să fiarbă.
- Adaugă lămâile și amestecă bine. Acoperă și gătește 20 minute la foc mic.
- Transferă compoziția într-un borcan/în borcane, completează cu apă și închide bine.