Langustine cu unt și lămâie
Langustinele sunt o delicatesă a mării, pe care e bine să le onorăm și să le gătim cu atenție. Aroma lor este una deosebită, ele neavând nevoie de multe alte ingrediente. Mai întâi le-am fiert în vin alb, apoi le-am tras la tigaie în unt și le-am aromat cu lămâie din belșug. Atât de simplu, și totuși, atât de delicios!
Ingrediente necesare pentru langustine cu unt și lămâie
500 ml vin alb
500 grame langustine
50 grame unt
1 linguriță coajă rasă de lămâie
piper
3 linguri panko
1 lămâie, felii subțiri
Cum să prepari langustine cu unt și lămâie
- Pune o cratiță pe aragaz la foc mediu și toarnă vinul. Adu-l apoi la punctul de fierbere.
- Adaugă langustinele și fierbe-le timp de 5 minute.
- Amestecă într-un bol untul cu coaja de lămâie și piper.
- Unge langustinele cu amestecul de unt. Presară puțin panko peste ele.
- Pune langustinele pe grătarul încins și gătește-le timp de 4 minute. Adaugă printre ele niște felii de lămâie.
- Poți servi langustinele alături de un pahar de vin alb!