Lapte de pasăre

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Un desert provenit din bucătăria franțuzească nu poate fi decât bun și fin. Iată un exemplu cunoscut la noi ca lapte de pasăre, o combinație de crème anglaise și meringues. Ce avem aici sunt de fapt găluște făcute din spumă de albuș fierte în lapte, servite în același lapte amestecat cu gălbenușuri. Totul îndulcit și aromatizat. Foarte bune!

Ingrediente necesare pentru lapte de pasăre

3 albușuri de ou

½ cană zahăr

2 căni lapte

3 gălbenușuri de ou

1 lingură zahăr vanilat

Cum să prepari lapte de pasăre

  1. Adaugă albușurile într-un castron, presară doar un pic de sare, apoi bate-le folosind mixerul.
  2. Adăugă 2 linguri de zahăr și omogenizează. Pune deoparte.
  3. Încălzește laptele într-o oală la foc mic.
  4. Formează găluște din spuma de albușuri, luând cu o lingură sau linguriță, și pune-le în oala cu lapte.
  5. Fierbe 15 minute la foc mic, apoi trece-le pe o farfurie.
  6. Adaugă gălbenușurile, zahărul rămas și zahărul vanilat într-un castronaș și amestecă-le până la omogenizare.
  7. Varsă acest amestec peste laptele în care au fiert găluștele, amestecă și dă-l odată în foc.
  8. Servește laptele cu găluște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *