Lasagna cu carne de vită și ciuperci

  • Dificultate: Mare
  • 2 ore și 20 de minute
  • 4 porții

Dacă vă plac preparatele consistente, atunci acesta este pentru voi. Dar vi-l recomandăm și dacă sunteți fani lasagna. Este una dintre mâncărurile noastre preferate din bucătăria italiană, iar aceasta este una din cele mai delicioase rețete pe care le veți întâlni. Vă va lua puțin timp să o preparați, dar vă garantăm că iese ce trebuie.

Ingrediente necesare pentru lasagna cu carne de vită și ciuperci

2 linguri ulei

1 ceapă, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

1 morcov, cubulețe

150 grame roșii la conservă

200 grame ciuperci, tocate mărunt

450 grame carne tocată de vită

sare

piper

120 ml vin roșu

2 linguri pastă de tomate

1 linguriță sos worchestershire

150 grame sos de roșii

1 linguriță mix de condimente

30 grame unt

100 grame făină

250 ml lapte

100 grame parmezan ras

100 grame baby spanac

4 foi de lasagna fierte

50 grame brânză Gruyere, rasă

 

Cum să gătești lasagna cu carne de vită și ciuperci

  1. Încinge o lingură de ulei într-o tigaie la foc mic și călește ceapa și usturoiul.
  2. Adaugă morcovul, roșiile la conservă, ciupercile și amestecă bine. Gătește totul timp de 15 minute, apoi lasă deoparte.
  3. Încinge uleiul rămas într-o tigaie și începe să călești carnea de vită.
  4. Gătește-o până începe să se rumenească, asezonează cu sare și piper și toarnă vinul roșu.
  5. Adaugă legumele călite și amestecă bine. Toarnă pasta de tomate, sosul de roșii și cel Worchestershire.
  6. Gătește carnea la foc mic timp de 30 de minute, iar la final asezonează cu condimentele tale preferate.
  7. Pentru sosul Bechamel, topește untul într-o tigaie la foc mediu spre mic.
  8. Adaugă făina și toarnă treptat laptele. Amestecă cu un tel până când obții un sos de o consistență cremoasă.
  9. Adaugă parmezanul și gătește-l la foc mic timp de 10 minute.
  10. Așază jumătate din spanac într-o tavă de copt. Adaugă jumătate din carnea tocată, apoi completează cu 2 foi de lasagna.
  11. Toarnă jumătate din sosul Bechamel și completează cu încă un strat de carne, foi de lasagna și sos.
  12. La final, presară brânza rasă.
  13. Dă preparatul la cuptor pentru 50 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *