Ingrediente necesare pentru lasagna cu ciuperci și kale
100 grame roșii cherry, tăiate pe jumătate
1 ardei copt, tocat
2 lingurițe oregano
sare
piper
1 lingură zahăr
2 ouă
300 grame brânză ricotta
150 grame mozzarella, rasă
1 lingură ulei
200 grame ciuperci portobello, tăiate în cubulețe
1 linguriță fulgi de ardei iute
2 căței usturoi, zdrobiți
100 grame kale, tocat
4 foi de lasagna fierte
Cum să gătești lasagna cu ciuperci și kale
- Adaugă roșiile cherry și ardeiul copt într-un blender, apoi asezonează cu oregano, zahăr, sare și piper. Pasează ingredientele până obții o compoziție omogenă.
- Adaugă ouăle, brânza ricotta și jumătate din mozzarella într-un bol și amestecă cu o spatulă până combini ingredientele.
- Călește ciupercile într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Asezonează cu fulgi de chili, usturoi, sare și piper. Adaugă frunzele de kale și gătește totul timp de 10 minute.
- Într-un vas termorezistent, așază jumătate din amestecul de roșii cherry și vino deasupra cu două foi de lasagna.
- Adaugă jumătate din amestecul de brânză și jumătate din cel de ciuperci.
- Așază foile rămase de lasagna, iar apoi așază ingredientele în sens invers. Mai întâi ciupercile rămase, apoi brânza și stratul de roșii cherry.
- La final presară mozzarella rămasă și dă totul la cuptor pentru 50 de minute, la 190 de grade Celsius.