Lasagna cu ciuperci și kale

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 20 de minute
  • 4 porții

Lasagna este un preparat foarte gustos în care carnea tocată este de obicei la înălțime! Dar să știți că nu doar carnea poate oferi acea savoare delicioasă. Puteți folosi chiar și legume, și veți obține o lasagna poate la fel de gustoasă. Am folosit kale și ciuperci portobello pentru această rețetă, dar pe parcurs sigur veți descoperi și alte surprize.

Ingrediente necesare pentru lasagna cu ciuperci și kale

100 grame roșii cherry, tăiate pe jumătate

1 ardei copt, tocat

2 lingurițe oregano

sare

piper

1 lingură zahăr

2 ouă

300 grame brânză ricotta

150 grame mozzarella, rasă

1 lingură ulei

200 grame ciuperci portobello, tăiate în cubulețe

1 linguriță fulgi de ardei iute

2 căței usturoi, zdrobiți

100 grame kale, tocat

4 foi de lasagna fierte

 

Cum să prepari lasagna cu ciuperci și kale

  1. Adaugă roșiile cherry și ardeiul copt într-un blender, apoi asezonează cu oregano, zahăr, sare și piper. Pasează ingredientele până obții o compoziție omogenă.
  2. Adaugă ouăle, brânza ricotta și jumătate din mozzarella într-un bol și amestecă cu o spatulă până combini ingredientele.
  3. Călește ciupercile într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Asezonează cu fulgi de chili, usturoi, sare și piper. Adaugă frunzele de kale și gătește totul timp de 10 minute.
  4. Într-un vas termorezistent, așază jumătate din amestecul de roșii cherry și vino deasupra cu două foi de lasagna.
  5. Adaugă jumătate din amestecul de brânză și jumătate din cel de ciuperci.
  6. Așază foile rămase de lasagna, iar apoi așază ingredientele în sens invers. Mai întâi ciupercile rămase, apoi brânza și stratul de roșii cherry.
  7. La final presară mozzarella rămasă și dă totul la cuptor pentru 50 de minute, la 190 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *