Lasagna cu ciuperci și kale
Lasagna este un preparat foarte gustos în care carnea tocată este de obicei la înălțime! Dar să știți că nu doar carnea poate oferi acea savoare delicioasă. Puteți folosi chiar și legume, și veți obține o lasagna poate la fel de gustoasă. Am folosit kale și ciuperci portobello pentru această rețetă, dar pe parcurs sigur veți descoperi și alte surprize.
Ingrediente necesare pentru lasagna cu ciuperci și kale
100 grame roșii cherry, tăiate pe jumătate
1 ardei copt, tocat
2 lingurițe oregano
sare
piper
1 lingură zahăr
2 ouă
300 grame brânză ricotta
150 grame mozzarella, rasă
1 lingură ulei
200 grame ciuperci portobello, tăiate în cubulețe
1 linguriță fulgi de ardei iute
2 căței usturoi, zdrobiți
100 grame kale, tocat
4 foi de lasagna fierte
Cum să prepari lasagna cu ciuperci și kale
- Adaugă roșiile cherry și ardeiul copt într-un blender, apoi asezonează cu oregano, zahăr, sare și piper. Pasează ingredientele până obții o compoziție omogenă.
- Adaugă ouăle, brânza ricotta și jumătate din mozzarella într-un bol și amestecă cu o spatulă până combini ingredientele.
- Călește ciupercile într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Asezonează cu fulgi de chili, usturoi, sare și piper. Adaugă frunzele de kale și gătește totul timp de 10 minute.
- Într-un vas termorezistent, așază jumătate din amestecul de roșii cherry și vino deasupra cu două foi de lasagna.
- Adaugă jumătate din amestecul de brânză și jumătate din cel de ciuperci.
- Așază foile rămase de lasagna, iar apoi așază ingredientele în sens invers. Mai întâi ciupercile rămase, apoi brânza și stratul de roșii cherry.
- La final presară mozzarella rămasă și dă totul la cuptor pentru 50 de minute, la 190 de grade Celsius.