Lasagna cu piept de pui, bacon și spanac

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții

Dacă nu mai aveți idei cu ce să gătiți pentru masa de Crăciun și v-ați săturat de clasicele preparate cu porc, iată mai jos o idee! Este o lasagna puțin altfel. Nu avem carne tocată ci piept de pui, combinat cu bacon și baby spanac. Totul sub o plapumă de sos Bechamel de casă. Acest preparat este plin de arome, savurează-l pe îndelete.

Ingrediente necesare pentru lasagna cu piept de pui, bacon și spanac

30 grame unt

2 linguri făină

125 ml lapte

sare

piper

nucșoară

1 lingură ulei

100 grame bacon, tocat

300 grame piept de pui, tocat

100 grame baby spanac

150 grame foi de lasagna

100 grame parmezan ras

 

Cum să prepari lasagna cu piept de pui, bacon și spanac

  1. Topește untul într-o tigaie încinsă la foc mediu.
  2. Adaugă făina și amestecă până când obții un preparat cu o culoare ușor gălbuie.
  3. Toarnă laptele și amestecă până obții un preparat omogen. Asezonează cu sare, piper și nucșoară.
  4. Încinge uleiul într-o tigaie și adaugă baconul.
  5. Adaugă ceapa, usturoiul și călește-le timp de 2 minute.
  6. Adaugă puiul și asezonează cu sare și piper.
  7. Adaugă baby spanacul și gătește preparatul timp de 10 minute.
  8. Pregătește-ți un vas de cuptor și împarte preparatul în straturi de foi de lasagna, umplutură de pui și sos bechamel.
  9. La final, presară parmezan ras pe deasupra.
  10. Dă totul la cuptor pentru 35 de minute, la 185 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *