Lasagna cu vită, spanac și salam

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 6 porții

Această lasagna arată ca un tort în straturi colorate extrem de apetisant și nu-ți va înșela așteptările. E delicioasă și sățioasă, plină de sos cremos cu mozzarella, carne de vită, spanac și salam. Deși pare greu de făcut, nu e deloc! Trebuie doar să ai la îndemână toate ingredientele.

Ingrediente necesare pentru lasagna cu vită, spanac și salam

Pentru amestecul de vită:

1 lingură ulei

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 ceapă, tocată mărunt

500 grame carne tocată de vită

sare

piper

1 linguriță oregano uscat

⅔ cană sos de roșii

⅔ cană mozzarella cu umiditate scăzută, răzuită

Pentru spanac:

1 lingură ulei

1 cană spanac decongelat, scurs de apă

sare

piper

Pentru sosul bechamel:

50 grame unt

50 grame făină

500 ml lapte

nucșoară

Pentru a asambla lasagna:

500 grame foi de lasagna, fierte

100 grame salam crud-uscat, felii subțiri

½ cană mozzarella răzuită

Cum să prepari lasagna cu vită, spanac și salam

Pentru amestecul de vită:

  1. Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ceapa și usturoiul și călește până când ceapa începe să se înmoaie.
  2. Adaugă carnea tocată de vită și dă focul spre mediu. Asezonează cu sare, piper și oregano uscat. Amestecă și gătește carnea până când devine maronie.
  3. Adaugă sucul de roșii și gătește încă 10 minute, amestecând din când în când.
  4. Adaugă mozzarella și amestecă până când se topește, apoi ia tigaia de pe foc.

Pentru umplutura de spanac:

  1. Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mic. Adaugă spanacul scurs de apă și amestecă.
  2. Asezonează cu sare și piper după gust, gătește câteva minute, apoi pune spanacul deoparte.

Pentru sosul bechamel:

  1. Pune un vas pe foc și topește untul, la foc mic.
  2. Adaugă, treptat, făina și amestecă rapid, să nu formeze cocoloașe. Gătește aproximativ 5-6 minute la foc mic spre mediu, amestecând continuu, până când făina capătă o culoare aurie.
  3. Adaugă treptat laptele, amestecând rapid și continuu. Sosul trebuie să devină cremos și să nu aibă cocoloașe.
  4. Asezonează cu nucșoară.
  5. Când sosul este gata, ia-l de pe foc.

Pentru a asambla lasagna:

  1. Unge cu ulei o tavă de tort cu diametrul de 20 de centimetri.
  2. Așază foi de lasagna fierte (conform instrucțiunilor de pe pachet) pe fundul și marginea tăvii ca niște raze, astfel încât marginile lor să se suprapună și să atârne pe exterior. Ai grijă să îți mai rămână câteva foi (3-4), pentru că le vei folosi pe parcurs.
  3. Pune jumătate din feliile de salam.
  4. Amestecă sosul bechamel cu mozzarella răzuită și toarnă acest sos peste salam. Pune un strat de foi de lasagna.
  5. Adaugă spanacul gătit și întinde-l uniform, apoi pune un strat de foi de lasagna.
  6. Adaugă într-un strat uniform carnea tocată, apoi restul de felii de salam.
  7. Împăturește foile de lasagna de pe margine, astfel încât să acoperi umplutura complet.
  8. Gătește lasagna la cuptorul preîncălzit la 150⁰C pentru 20 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *