Lava Cake (Vulcan de ciocolată)

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 4 porții

Dacă vă entuziasmați doar la auzul cuvântului ciocolată, înseamnă că acest desert este pentru voi. Este un clasic lava cake, sau un vulcan de ciocolată. Se numește așa deoarece este moale în interior, iar ciocolata ce curge aduce cu lava fierbinte. Este un desert bogat în aromă, ușor decadent, și potrivit de minune pentru o seară specială.

Ingrediente necesare pentru lava Cake (Vulcan de ciocolată)

200 grame ciocolată neagră

100 grame unt

2 linguri zahăr pudră

2 ouă

2 gălbenușuri

30 grame făină

1 linguriță esență de vanilie

1/2 linguriță sare

fructe (pentru servire)

Lava Cake (Vulcan de ciocolată) - mod de preparare

  1. Încinge o cratiță pe foc mediu și umple-o pe jumătate cu apă.
  2. Topește ciocolata împreună cu untul, obținând o compoziție cu o textură mai groasă.
  3. Ia bolul cu ciocolată topită de pe foc și așază-l pe suprafața de lucru. Adaugă zahărul pudră, ouăle, gălbenușurile, făina, esența de vanilie și sarea.
  4. Amestecă încet cu o spatulă până când omogenizezi.
  5. Mută compoziția în forme speciale de lava cake.
  6. Dă-le la cuptor pentru următoarele 10 minute, la 175 de grade Celsius.
  7. Servește desertul cu fructe proaspete!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *