Lemon Campari Sorbet
În zilele călduroase de vară, dintre numeroasele opțiuni pe care le aveți, puteți să alegeți stilatul sorbet. Poate fi situat undeva între cocktail și înghețată, fiind chiar considerat un precursor al acesteia din urmă. Preparați-l cu Campari și Prosecco, răbdați cam 5 ore și serviți-l chiar în lămâile din care ați scos pulpa.
Ingrediente necesare pentru lemon Campari Sorbet
4 lămâi
¼ cană Campari
¼ cană Prosecco
Cum să prepari lemon Campari Sorbet
- Pentru fiecare lămâie taie un capac cam la 1.5-2 centimetri de vârf. Mai retează și un pic din celălalt capăt astfel încât lămâile să poată fi așezate vertical.
- Scobește pulpa și pune-o într-un mixer (păstrează lămâile scobite și capacele lor). Mixează.
- Strecoară pulpa omogenizată într-un vas, apoi distribuie sucul rezultat într-o formă pentru cuburi de gheață, având grijă să umpli fiecare compartiment al formei cam pe jumătate.
- Completează cu un pic de Campari, apoi bagă la congelator 5 ore.
- Adaugă formele înghețate într-un blender, toarnă Prosecco și omogenizează.
- Servește sorbetul în “paharele” de lămâie.