Linguine cu pesto roșu de sfeclă

Vă plac pastele, dar vi se pare că nu sunt suficient de sănătoase? Înseamnă cu nu le-ați încercat pe acestea. Elementul principal este sosul pesto roșu, având la bază sfecla roșie. Pentru cine nu știe, sfecla este un adevărat superfood, având numeroase beneficii precum vitamine și antioxidanți. I-am dat savoare combinând-o cu cu puțină smântână, suc de lămâie și mărar.
Ingrediente necesare pentru linguine cu pesto roșu de sfeclă
350 grame sfeclă roșie, cubulețe
sare
1 lingură ulei
150 grame paste linguine
30 ml suc de lămâie
50 ml smântână pentru gătit
1 linguriță mărar, tocat
Cum să prepari linguine cu pesto roșu de sfeclă
- Adaugă sfecla într-un bol și adaugă puțin ulei și sare.
- Dă-o la cuptor pentru o oră, la 180 de grade Celsius.
- Umple o cratiță cu apă, adaugă un praf de sare și dă-o în fiert.
- Adaugă pastele și fierbe-le timp de 10 minute.
- Mută sfecla în blender și adaugă sucul de lămâie, smântâna și mărarul.
- Pasează totul până când obții o compoziție omogenă.
- Mută sosul pesto într-un bol și amestecă-l cu pastele folosind o lingură de lemn.
- Poți servi pastele cu puțină brânză și de ce nu, cu puține nuci!