Ingrediente necesare pentru linguine cu pesto roșu de sfeclă
350 grame sfeclă roșie, cubulețe
sare
1 lingură ulei
150 grame paste linguine
30 ml suc de lămâie
50 ml smântână pentru gătit
1 linguriță mărar, tocat
Cum să gătești linguine cu pesto roșu de sfeclă
- Adaugă sfecla într-un bol și adaugă puțin ulei și sare.
- Dă-o la cuptor pentru o oră, la 180 de grade Celsius.
- Umple o cratiță cu apă, adaugă un praf de sare și dă-o în fiert.
- Adaugă pastele și fierbe-le timp de 10 minute.
- Mută sfecla în blender și adaugă sucul de lămâie, smântâna și mărarul.
- Pasează totul până când obții o compoziție omogenă.
- Mută sosul pesto într-un bol și amestecă-l cu pastele folosind o lingură de lemn.
- Poți servi pastele cu puțină brânză și de ce nu, cu puține nuci!