Lipii cu carne tocată
A fost o plăcere ca, pe lângă carnea tocată de vită, să ne facem singuri și lipiile. Nouă ne-au încăput în tavă doar două lipii și am folosit o singură tavă de copt, așa că sigur vei face și tu lipiile în mai multe șarje. Poți servi simplu sau poți să-ți faci o șaormă, un burrito sau un taco. Alegerea ta.
Ingrediente necesare pentru lipii cu carne tocată
350 grame făină
1 linguriță drojdie instant
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
1 lingură ulei
1 cană apă călduță
2-3 linguri ulei de măsline
1/2 kg carne tocată de vită
1 linguriță usturoi pudră
1 linguriță fulgi de chili
1 linguriță condimente Cajun
piper
100-150 grame pastă de tomate
1/2 cană apă
2-3 linguri smântână de gătit
1 mână pătrunjel tocat
sare
suc de lime
Cum să prepari lipii cu carne tocată
- Amestecă făina cu drojdia instant, zahărul și sarea. Toarnă și uleiul.
- Amestecă și frământă până obții un aluat, adăugând treptat și apa. Lasă deoparte.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu spre mare, apoi adaugă carnea.
- Desfă-o în bucăți mici și gătește-o până își schimbă culoarea.
- Asezonează cu usturoi pudră, chili, condimente Cajun și piper și mai amestecă.
- Mai adaugă, amestecând, pasta de tomate, un pic de apă dacă este nevoie, smântâna și pătrunjelul. Totodată, asezonează cu sare și stropește cu un pic de suc de lime.
- Împarte aluatul în bucăți și întinde-le cu făcălețul astfel încât să obții discuri de mărimea unor lipii.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt și bagă lipiile la cuptor 15 minute la 200ºC. Le vei face, cel mai probabil, în mai multe șarje.
- Servește carnea împreună cu lipiile. Poți să mai presari pătrunjel și să pui alături și câteva felii de lime.