Lipii cu carne tocată

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

A fost o plăcere ca, pe lângă carnea tocată de vită, să ne facem singuri și lipiile. Nouă ne-au încăput în tavă doar două lipii și am folosit o singură tavă de copt, așa că sigur vei face și tu lipiile în mai multe șarje. Poți servi simplu sau poți să-ți faci o șaormă, un burrito sau un taco. Alegerea ta.

Ingrediente necesare pentru lipii cu carne tocată

350 grame făină
1 linguriță drojdie instant
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
1 lingură ulei
1 cană apă călduță
2-3 linguri ulei de măsline
1/2 kg carne tocată de vită
1 linguriță usturoi pudră
1 linguriță fulgi de chili
1 linguriță condimente Cajun
piper
100-150 grame pastă de tomate
1/2 cană apă
2-3 linguri smântână de gătit
1 mână pătrunjel tocat
sare
suc de lime

Cum să prepari lipii cu carne tocată

  1. Amestecă făina cu drojdia instant, zahărul și sarea. Toarnă și uleiul.
  2. Amestecă și frământă până obții un aluat, adăugând treptat și apa. Lasă deoparte.
  3. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu spre mare, apoi adaugă carnea.
  4. Desfă-o în bucăți mici și gătește-o până își schimbă culoarea.
  5. Asezonează cu usturoi pudră, chili, condimente Cajun și piper și mai amestecă.
  6. Mai adaugă, amestecând, pasta de tomate, un pic de apă dacă este nevoie, smântâna și pătrunjelul. Totodată, asezonează cu sare și stropește cu un pic de suc de lime.
  7. Împarte aluatul în bucăți și întinde-le cu făcălețul astfel încât să obții discuri de mărimea unor lipii.
  8. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și bagă lipiile la cuptor 15 minute la 200ºC. Le vei face, cel mai probabil, în mai multe șarje.
  9. Servește carnea împreună cu lipiile. Poți să mai presari pătrunjel și să pui alături și câteva felii de lime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *