Macaroane cu brânză și bacon

Acum că a venit iarna, ne pregătim cu preparate puțin mai grele, pentru a combate eficient frigul de afară. Astfel că astăzi, vă pregătim o porție de macaroane cu brânză, în stil american. Și anume cu Cheddar și bacon. Acestea îi vor da multă savoare preparatului, făcându-l unul pe care îl veți ține minte!
Ingrediente necesare pentru macaroane cu brânză și bacon
3 felii de bacon
2 linguri unt
2 căței usturoi, zdrobiți
1 ceapă verde, tocată
1 lingură făină
500 ml lapte
500 grame macaroane fierte
150 grame brânză Cheddar, dată pe răzătoare
1 lingură pesmet
Cum să prepari macaroane cu brânză și bacon
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugă bacon și ține-l pe foc până devine crocant.
- Scoate baconul, iar în grăsimea rămasă adaugă untul și topește-l. Adaugă usturoiul și ceapa verde.
- Adaugă făina și amestecă până când este absorbită.
- Toarnă laptele și ține tigaia pe foc încă 10 minute, amestecând cu un tel.
- Adaugă pastele în sos, apoi bacoul, brânza rasă și pesmetul.
- Dă tigaia la cuptor pentru 25 de minute, la 175 de grade Celsius.