Macaroane cu brânză și bacon

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 3 porții

Acum că a venit iarna, ne pregătim cu preparate puțin mai grele, pentru a combate eficient frigul de afară. Astfel că astăzi, vă pregătim o porție de macaroane cu brânză, în stil american. Și anume cu Cheddar și bacon. Acestea îi vor da multă savoare preparatului, făcându-l unul pe care îl veți ține minte!

Ingrediente necesare pentru macaroane cu brânză și bacon

3 felii de bacon

2 linguri unt

2 căței usturoi, zdrobiți

1 ceapă verde, tocată

1 lingură făină

500 ml lapte

500 grame macaroane fierte

150 grame brânză Cheddar, dată pe răzătoare

1 lingură pesmet

 

Cum să prepari macaroane cu brânză și bacon

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugă bacon și ține-l pe foc până devine crocant.
  2. Scoate baconul, iar în grăsimea rămasă adaugă untul și topește-l. Adaugă usturoiul și ceapa verde.
  3. Adaugă făina și amestecă până când este absorbită.
  4. Toarnă laptele și ține tigaia pe foc încă 10 minute, amestecând cu un tel.
  5. Adaugă pastele în sos, apoi bacoul, brânza rasă și pesmetul.
  6. Dă tigaia la cuptor pentru 25 de minute, la 175 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *