Macrou cu cartofi la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

După cum se știe, cartofii la cuptor sunt mult mai sănătoși decât cei prăjiți în ulei. Să-i condimentăm pe aceștia cu boia și cu busuioc și să-i servim cu macrou prăjit, unul din cei mai nutritivi pești din câți există. Dacă mai punem lângă astea și un mujdei aromat cu pătrunjel, atunci țineți-vă bine!

Ingrediente necesare pentru macrou cu cartofi la cuptor

4 cartofi, tăiați mai gros

3 linguri ulei

boia

sare

piper

busuioc

400 grame macrou (2 pești), eviscerați, cu coada și capul tăiate

7-8 căței de usturoi, zdrobiți

1 lingură apă

1 linguriță pătrunjel, tocat

 

Cum să gătești macrou cu cartofi la cuptor

  1. Pune cartofii într-o farfurie încăpătoare. Stropește-i cu o lingură de ulei, presară-i cu boia, sare, piper și busuioc după gust, apoi tăvălește-i amestecând cu mâna.
  2. Transferă-i într-o tavă de copt și bagă-i la cuptor 40 minute la 180⁰C.
  3. Fă tăieturi paralele pe fiecare pește, stropește-i cu o lingură de ulei și condimentează-i cu sare și piper atât în exterior cât și în interior.
  4. Prăjește-i 10 minute.
  5. Mujdeiul: Amestecă într-un castronaș usturoiul zdrobit împreună cu sare după gust, cu uleiul rămas, apa și pătrunjelul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *