Macrou cu cartofi la cuptor

După cum se știe, cartofii la cuptor sunt mult mai sănătoși decât cei prăjiți în ulei. Să-i condimentăm pe aceștia cu boia și cu busuioc și să-i servim cu macrou prăjit, unul din cei mai nutritivi pești din câți există. Dacă mai punem lângă astea și un mujdei aromat cu pătrunjel, atunci țineți-vă bine!
Ingrediente necesare pentru macrou cu cartofi la cuptor
4 cartofi, tăiați mai gros
3 linguri ulei
boia
sare
piper
busuioc
400 grame macrou (2 pești), eviscerați, cu coada și capul tăiate
7-8 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură apă
1 linguriță pătrunjel, tocat
Cum să prepari macrou cu cartofi la cuptor
- Pune cartofii într-o farfurie încăpătoare. Stropește-i cu o lingură de ulei, presară-i cu boia, sare, piper și busuioc după gust, apoi tăvălește-i amestecând cu mâna.
- Transferă-i într-o tavă de copt și bagă-i la cuptor 40 minute la 180⁰C.
- Fă tăieturi paralele pe fiecare pește, stropește-i cu o lingură de ulei și condimentează-i cu sare și piper atât în exterior cât și în interior.
- Prăjește-i 10 minute.
- Mujdeiul: Amestecă într-un castronaș usturoiul zdrobit împreună cu sare după gust, cu uleiul rămas, apa și pătrunjelul.