Macrou cu cartofi la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

După cum se știe, cartofii la cuptor sunt mult mai sănătoși decât cei prăjiți în ulei. Să-i condimentăm pe aceștia cu boia și cu busuioc și să-i servim cu macrou prăjit, unul din cei mai nutritivi pești din câți există. Dacă mai punem lângă astea și un mujdei aromat cu pătrunjel, atunci țineți-vă bine!

Ingrediente necesare pentru macrou cu cartofi la cuptor

4 cartofi, tăiați mai gros

3 linguri ulei

boia

sare

piper

busuioc

400 grame macrou (2 pești), eviscerați, cu coada și capul tăiate

7-8 căței de usturoi, zdrobiți

1 lingură apă

1 linguriță pătrunjel, tocat

 

Cum să prepari macrou cu cartofi la cuptor

  1. Pune cartofii într-o farfurie încăpătoare. Stropește-i cu o lingură de ulei, presară-i cu boia, sare, piper și busuioc după gust, apoi tăvălește-i amestecând cu mâna.
  2. Transferă-i într-o tavă de copt și bagă-i la cuptor 40 minute la 180⁰C.
  3. Fă tăieturi paralele pe fiecare pește, stropește-i cu o lingură de ulei și condimentează-i cu sare și piper atât în exterior cât și în interior.
  4. Prăjește-i 10 minute.
  5. Mujdeiul: Amestecă într-un castronaș usturoiul zdrobit împreună cu sare după gust, cu uleiul rămas, apa și pătrunjelul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *