Mămăligă cu feta și parmezan la cuptor

Ne-am obișnuit să tratăm mămăliga ca pe o simplă garnitură. Ei bine, putem să o folosim în multe alte moduri. Aici am gătit-o la cuptor împreună cu două feluri de brânză (feta și parmezan). Preparatul poate fi unul de sine stătător sau poate fi servit că o garnitură.
Ingrediente necesare pentru mămăligă cu feta și parmezan la cuptor
3 căni apă
sare
1 cană mălai
1 lingură ulei
250 gr brânză feta
rozmarin
75 grame parmezan ras
Cum să prepari mămăligă cu feta și parmezan la cuptor
- Puneți o tigaie la foc mediu, în care se toarnă apă. Așteptați să dea în clocot.
- Adăugați un praf de sare și mălaiul. Fierbeți mălaiul timp de 10 minute, amestecând cu un tel pe parcursul fierberii.
- Ungeți o tavă de cuptor cu o lingură de ulei și așezați mămăliga în ea. Lăsăți-o să se răcească timp de 20 de minute.
- Tăiați mămăligă în forme rotunde, iar apoi în semilune.
- Așezați bucățile de mămăligă, brânză feta feliată și rozmarinul într-o tavă de cuptor unsă cu uleiul rămas. Presărați parmezanul pe deasupra.
- Dați tava la cuptor timp de 20 minute la 180 de grade Celsius.