Mămăligă cu feta și parmezan la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 10 minute
  • 4 porții

Ne-am obișnuit să tratăm mămăliga ca pe o simplă garnitură. Ei bine, putem să o folosim în multe alte moduri. Aici am gătit-o la cuptor împreună cu două feluri de brânză (feta și parmezan). Preparatul poate fi unul de sine stătător sau poate fi servit că o garnitură.

Ingrediente necesare pentru mămăligă cu feta și parmezan la cuptor

3 căni apă

sare

1 cană mălai

1 lingură ulei

250 gr brânză feta

rozmarin

75 grame parmezan ras

 

Cum să prepari mămăligă cu feta și parmezan la cuptor

  1. Puneți o tigaie la foc mediu, în care se toarnă apă. Așteptați să dea în clocot.
  2. Adăugați un praf de sare și mălaiul. Fierbeți mălaiul timp de 10 minute, amestecând cu un tel pe parcursul fierberii.
  3. Ungeți o tavă de cuptor cu o lingură de ulei și așezați mămăliga în ea. Lăsăți-o să se răcească timp de 20 de minute.
  4. Tăiați mămăligă în forme rotunde, iar apoi în semilune.
  5. Așezați bucățile de mămăligă, brânză feta feliată și rozmarinul într-o tavă de cuptor unsă cu uleiul rămas. Presărați parmezanul pe deasupra.
  6. Dați tava la cuptor timp de 20 minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *