Mămăligă cu rosii și feta la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 6 porții

Credeați că știți totul despre mămăligă? Ei bine, v-ați înșelat! De exemplu, puteți adaugă lapte atunci când o fierbeți, obțînând astfel o mămăligă mai cremoasa. Deasemnea, puteți face un preparat delicios cu mămăligă la cuptor, roșii și brânză feta. Nucșoara ii va da o aromă nouă și interesantă. Va lăsăm să experimentați!

Ingrediente necesare pentru mămăligă cu rosii și feta la cuptor

2 căni supă de legume

1 cană lapte

200 grame mălai

sare

piper

1 linguriță nucșoară

1 lingură ulei de măsline

50 grame parmezan ras

1 roșie, feliată

sare cu ierburi

120 grame brânză feta, cubulețe

1 linguriță oregano

Cum să prepari mămăligă cu rosii și feta la cuptor

  1. Turnați supa de legume și laptele într-un vas de gătit și încălziți la foc mic. Adăugați treptat mălaiul, în timp ce amestecați cu un tel. Țineți mămăligă la foc mic timp de 10 minute.
  2. Adăugați sare, piper, nucșoară, ulei de măsline și parmezan. Amestecați bine.
  3. Ungeți fundul unui vas mic de cuptor cu ulei de măsline și turnați mămăliga în vas. Adăugați deasupra feliile de roșii, sarea cu ierburi și cubulețele de feta. Puteți adaugă și puțin oregano deasupra.
  4. Dați mămăliga la cuptor pentru următoarele 20 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *