Mămăligă haiducească

Pentru cei care adoră rețetele tradiționale românești, aceasta de jos le va aduce multă bucurie. Și poftă de mâncare! Mămăliga haiducească este similară bulzului ardelenesc. Avem de-a face cu o mămăligă ușor mai cremoasă (este fiartă în lapte), puțină șunculiță țărănească și brânză de burduf. Vă urăm poftă bună!
Ingrediente necesare pentru mămăligă haiducească
1 lingură ulei
150 grame șunculiță țărănească
150 grame brânză de burduf
750 ml lapte
sare
300 grame mălai
Cum să prepari mămăligă haiducească
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă șunculița și prăjește-o timp de 2 minute. Adaugă brânza de burduf și amestecă până când se topește.
- Încălzește laptele într-o cratiță și adaugă un praf de sare.
- Adaugă treptat mălaiul în timp ce amesteci cu telul. Ține mămăliga pe foc timp de 5 minute, amestecând între timp.
- Amestecă mămăliga cu șunculiță prăjită.