Mămăligă haiducească

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 4 porții

Pentru cei care adoră rețetele tradiționale românești, aceasta de jos le va aduce multă bucurie. Și poftă de mâncare! Mămăliga haiducească este similară bulzului ardelenesc. Avem de-a face cu o mămăligă ușor mai cremoasă (este fiartă în lapte), puțină șunculiță țărănească și brânză de burduf. Vă urăm poftă bună!

Ingrediente necesare pentru mămăligă haiducească

1 lingură ulei

150 grame șunculiță țărănească

150 grame brânză de burduf

750 ml lapte

sare

300 grame mălai

Cum să prepari mămăligă haiducească

  1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă șunculița și prăjește-o timp de 2 minute. Adaugă brânza de burduf și amestecă până când se topește.
  3. Încălzește laptele într-o cratiță și adaugă un praf de sare.
  4. Adaugă treptat mălaiul în timp ce amesteci cu telul. Ține mămăliga pe foc timp de 5 minute, amestecând între timp.
  5. Amestecă mămăliga cu șunculiță prăjită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *