Mămăligă la cuptor cu dovleac și carne tocată

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 30 de minute
  • 6 porții

Mămăliga merge de minune cu cârnații, iar de data asta le servim într-o formă nouă. Alături de puțin dovleac și parmezan. Făceți-vă mămăliga așa cum vă place, și tăiați-o în forme rotunde, peste care veți adăuga o tocăniță delicioasă de cârnați. Puteți servi alături de o salată sau de ce nu, murături!

Ingrediente necesare pentru mămăligă la cuptor cu dovleac și carne tocată

1 lingură ulei de măsline

2 cepe roșii, tocată

250 grame carne de cârnați

200 grame dovleac, cubulețe

150 grame roșii la conservă

sare

piper

3 căni de apă

1 cană de mălai

80 grame unt

2 linguri parmezan ras

150 grame baby spanac

2 lingurițe oțet balsamic

Cum să prepari mămăligă la cuptor cu dovleac și carne tocată

  1. Toarnă apa într-o cratiță pe foc mic. Adaugă un praf de sare și dă în clocot.
  2. Adaugă mălaiul în timp ce amesteci cu un tel. Fierbe mălaiul timp de 15 minute.
  3. Mută mămăliga într-un vas termorezistent și las-o să se răcească.
  4. Decupează forme rotunde de mămăligă folosind un inel de bucătărie cu un diametru de aproximativ 8 cm.
  5. Adaugă câte o lingură de unt peste fiecare și dă-le la cuptor pentru 8 minute, la 180 de grade Celsius.
  6. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic și călește o ceapă roșie. Adaugă carnea de cârnați și crește flacăra la aragaz. Adaugă dovleacul și roșiile la conservă. Asezonează cu sare și piper și acoperă cu un capac. Gătește preparatul timp de 15 minute.
  7. Așază preparatul peste rondelele de mămăligă și adaugă parmezan ras.
  8. Dă totul la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.
  9. Adaugă baby spanacul, o ceapă roșie și oțetul balsamic într-un bol mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *