Mâncare de fasole în stil franțuzesc (Cassoulet)

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 2 porții

Astăzi vom încerca Cassoulet, o specialitate din sudul Franței. Este asemănătoare cu iahnia de fasole a noastră, dar este o versiune foarte consistentă. Se adaugă cârnați de porc și bacon. Adăugând și legumele potrivite, veți o obține o rețetă delicioasă, numai bună de a fi servită iarna.

Ingrediente necesare pentru mâncare de fasole în stil franțuzesc (Cassoulet)

1 lingură ulei

75 grame bacon

2 căței usturoi, zdrobiți

1 ceapă, tocată

1 morcov, tocat

250 grame cârnați de porc, felii subțiri

1 linguriță amestec condimente

250 grame fasole albă la conservă

200 grame roșii la conservă

150 ml supă de legume

sare

piper

 

Cum să prepari mâncare de fasole în stil franțuzesc (Cassoulet)

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugă baconul și gătește-l până începe să se rumenească.
  2. Adaugă usturoiul, ceapa și morcovul. Amestecă bine și adaugă cârnații de porc.
  3. Adaugă amestecul de condimente, fasolea, roșiile la conservă și supa de legume. Asezonează cu sare și piper.
  4. Amestecă bine și gătește preparatul timp de 20 de minute.
  5. Adaugă puțin pătrunjel și ia preparatul de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *