Mâncare de fasole în stil franțuzesc (Cassoulet)

Astăzi vom încerca Cassoulet, o specialitate din sudul Franței. Este asemănătoare cu iahnia de fasole a noastră, dar este o versiune foarte consistentă. Se adaugă cârnați de porc și bacon. Adăugând și legumele potrivite, veți o obține o rețetă delicioasă, numai bună de a fi servită iarna.
Ingrediente necesare pentru mâncare de fasole în stil franțuzesc (Cassoulet)
1 lingură ulei
75 grame bacon
2 căței usturoi, zdrobiți
1 ceapă, tocată
1 morcov, tocat
250 grame cârnați de porc, felii subțiri
1 linguriță amestec condimente
250 grame fasole albă la conservă
200 grame roșii la conservă
150 ml supă de legume
sare
piper
Cum să prepari mâncare de fasole în stil franțuzesc (Cassoulet)
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugă baconul și gătește-l până începe să se rumenească.
- Adaugă usturoiul, ceapa și morcovul. Amestecă bine și adaugă cârnații de porc.
- Adaugă amestecul de condimente, fasolea, roșiile la conservă și supa de legume. Asezonează cu sare și piper.
- Amestecă bine și gătește preparatul timp de 20 de minute.
- Adaugă puțin pătrunjel și ia preparatul de pe foc.