Ingrediente necesare pentru mâncare de fasole și ciuperci cu șuncă pancetta
1 lingură unt
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
2 morcovi, tocați
1 cană ciuperci urechi de lemn, tocate
1 cană ciuperci trâmbița piticului, tocate
1 tulpină țelină apio
2 căței de usturoi, zdrobiți
200 grame pancetta, tăiată cubulețe
1 cană fasole roșie la conservă
1 cană fasole albă la conservă
1 cană apă
1 lingură pastă de tomate
sare
piper
4 foi de dafin
½ cană pătrunjel
Cum să gătești mâncare de fasole și ciuperci cu șuncă pancetta
- Topește untul într-o tigaie la foc mic, adăugând și uleiul de măsline.
- Adaugă ceapa și călește-o.
- Completează cu morcovii și ciupercile. Gătește cam 1 minut.
- Pune țelina, usturoiul și șunca. Amestecă, acoperă tigaia și gătește 10 minute.
- Adaugă fasolea, apa și amestecă.
- Completează cu pasta de tomate, asezonează cu sare și piper. Amestecă, aruncă înauntru și foile de dafin, acoperă și gătește încă 15 minute.
- Asezonează cu pătrunjelul, amestecă și servește, de preferință, cu mămăligă.