Mâncare de fasole și ciuperci cu șuncă pancetta
Ei bine, mâncarea asta are de toate. Două tipuri de ciuperci, fasole alba și roșie, morcovi, usturoi și pastă de tomate. Totul este gătit în unt, ulei de măsline și cu inevitabila ceapă călită. Nu am uitat carnea, așa că am inclus niște șunculiță, sub forma cuburilor de pancetta. Să aveți poftă!
Ingrediente necesare pentru mâncare de fasole și ciuperci cu șuncă pancetta
1 lingură unt
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
2 morcovi, tocați
1 cană ciuperci urechi de lemn, tocate
1 cană ciuperci trâmbița piticului, tocate
1 tulpină țelină apio
2 căței de usturoi, zdrobiți
200 grame pancetta, tăiată cubulețe
1 cană fasole roșie la conservă
1 cană fasole albă la conservă
1 cană apă
1 lingură pastă de tomate
sare
piper
4 foi de dafin
½ cană pătrunjel
Cum să prepari mâncare de fasole și ciuperci cu șuncă pancetta
- Topește untul într-o tigaie la foc mic, adăugând și uleiul de măsline.
- Adaugă ceapa și călește-o.
- Completează cu morcovii și ciupercile. Gătește cam 1 minut.
- Pune țelina, usturoiul și șunca. Amestecă, acoperă tigaia și gătește 10 minute.
- Adaugă fasolea, apa și amestecă.
- Completează cu pasta de tomate, asezonează cu sare și piper. Amestecă, aruncă înauntru și foile de dafin, acoperă și gătește încă 15 minute.
- Asezonează cu pătrunjelul, amestecă și servește, de preferință, cu mămăligă.