Mâncare de midii și scoici

  • Dificultate: Mică
  • 20 de minute
  • 2 porții

Mai mult de 20 de minute n-ar trebui să-ți ia ca să faci niște scoici la tigaie. Scoici și midii ca să fim mai exacți. Ca întotdeauna când avem fructe de mare sau pește, este extrem de important cum aromatizăm mâncarea, lucru valabil și pentru carnea de pui dealtfel. Așa că sucul de lămâie, ceapa, roșiile și pătrunjelul sunt foarte bine venite.

Ingrediente necesare pentru mâncare de midii și scoici

1 ceapă, mărunțită
1 cană supă de pui
2-3 lingurițe suc de lămâie
8-10 roșii cherry, tăiate pe jumătate
sare de mare
piper
200-250 grame midii, curățate
100-150 grame scoici, curățate
pătrunjel proaspăt, tocat

Cum să gătești mâncare de midii și scoici

  1. Călește ceapa într-un pic de ulei.
  2. Toarnă supa de pui și gătește 5 minute, asezonând cu sucul de lămâie.
  3. Adaugă roșiile cherry, asezonează cu sare de mare și piper și amestecă.
  4. Pune midiile și scoicile, amestecă, acoperă și mai gătește 4-5 minute.
  5. Asezonează cu pătrunjel și servește cu felii de lime sau de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *