Mâncare de pui cu măsline verzi

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 20 de minute
  • 4 porții

Iată o mâncare de pui care stă sub semnul măslinelor. Aroma specifică lor se impune prin intermediul uleiului de măsline (folosește unul de calitate) și al măslinele verzi pe care le vei include în marinadă. Fă totul și mai interesant cu stafide aurii și cu o glazură de zahăr brun. Poftă bună!

Ingrediente necesare pentru mâncare de pui cu măsline verzi

1 pui, porționat

100 grame măsline verzi

50 grame stafide aurii

1 lingură capere

1 lingură oțet din vin roșu

3 căței de usturoi, zdrobiți

1 linguriță oregano

piper

sare

foi de dafin

1/4 cană ulei de măsline

1 lingură zahăr brun

Cum să gătești mâncare de pui cu măsline verzi

  1. Pune puiul porționat într-un castron. Adaugă măslinele, stafidele, caperele, oțetul și usturoiul.
  2. Asezonează cu oregano, sare și piper, adaugă câteva foi de dafin și toarnă deasupra uleiul de măsline.
  3. Amestecă bine, acoperă castronul cu folie de plastic și lasă la marinat 1 oră.
  4. Transferă într-un vas de copt termorezistent și lasă la cuptor 1 oră la 195 grade Celsius.
  5. Presară cu zahărul brun, apoi lasă din nou la cuptor pentru alte 15 minute la 195 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *