Ingrediente necesare pentru mâncare de pui cu măsline verzi
1 pui, porționat
100 grame măsline verzi
50 grame stafide aurii
1 lingură capere
1 lingură oțet din vin roșu
3 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță oregano
piper
sare
foi de dafin
¼ cană ulei de măsline
1 lingură zahăr brun
Cum să gătești mâncare de pui cu măsline verzi
- Pune puiul porționat într-un castron. Adaugă măslinele, stafidele, caperele, oțetul și usturoiul.
- Asezonează cu oregano, sare și piper, adaugă câteva foi de dafin și toarnă deasupra uleiul de măsline.
- Amestecă bine, acoperă castronul cu folie de plastic și lasă la marinat 1 oră.
- Transferă într-un vas de copt termorezistent și lasă la cuptor 1 oră la 195 grade Celsius.
- Presară cu zahărul brun, apoi lasă din nou la cuptor pentru alte 15 minute la 195 grade Celsius.