Mâncare de spanac cu ou prăjit
Dacă tot a venit primăvara, haideți să ne facem plinul de verdețuri și să gătim o mâncare perfectă pentru acest sezon. Chiar dacă spanacul nu se înscria în preferatele noastre când eram mici, cu timpul am învățat să îi apreciem gustul. Cel mai bine merge cu un ou prăjit așezat deasupra. Sunteți de acord?
Ingrediente necesare pentru mâncare de spanac cu ou prăjit
sare
1 legătură de spanac
1 lingură unt
1 lingură făină
1 linguriță nucșoară
piper
2 căței usturoi, zdrobiți
2 ouă prăjite
parmezan ras
Cum să prepari mâncare de spanac cu ou prăjit
- Umple o cratiță pe jumătate cu apă și dă-o în clocot.
- Adaugă spanacul împreună cu un praf de sare. Fierbe spanacul timp de 7 minute.
- Scurge apoi spanacul și pasează-l într-un blender.
- Încinge o tigaie la foc mediu, adaugă untul, și topește-l.
- Adaugă făina și toarnă ușor laptele.
- Amestecă continuu cu o lingură de lemn până când se preparatul se îngroașă.
- Adaugă nucșoară și spanac.
- Amestecă bine până când se omogenizează. Adaugă sare, piper și usturoi.
- Mai ține preparatul pe foc încă 2 minute.
- Servește preparatul cu un ou prăjit și parmezan pe deasupra.