Mâncare de spanac cu ou prăjit

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 2 porții
Mâncare de spanac cu ou prăjit

Dacă tot a venit primăvara, haideți să ne facem plinul de verdețuri și să gătim o mâncare perfectă pentru acest sezon. Chiar dacă spanacul nu se înscria în preferatele noastre când eram mici, cu timpul am învățat să îi apreciem gustul. Cel mai bine merge cu un ou prăjit așezat deasupra. Sunteți de acord?

Ingrediente

sare

1 legătură de spanac

1 lingură unt

1 lingură făină

1 linguriță nucșoară

piper

2 căței usturoi, zdrobiți

2 ouă prăjite

parmezan ras

Etape

  1. Umple o cratiță pe jumătate cu apă și dă-o în clocot.
  2. Adaugă spanacul împreună cu un praf de sare. Fierbe spanacul timp de 7 minute.
  3. Scurge apoi spanacul și pasează-l într-un blender.
  4. Încinge o tigaie la foc mediu, adaugă untul, și topește-l.
  5. Adaugă făina și toarnă ușor laptele.
  6. Amestecă continuu cu o lingură de lemn până când se preparatul se îngroașă.
  7. Adaugă nucșoară și spanac.
  8. Amestecă bine până când se omogenizează. Adaugă sare, piper și usturoi.
  9. Mai ține preparatul pe foc încă 2 minute.
  10. Servește preparatul cu un ou prăjit și parmezan pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *