Mâncare de vinete

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

Cubulețele fragede de carne de vită merg de minune alături de câteva legume și un sos delicios. La această rețetă am pregătit o garnitură de vinete, gătite în sos de roșii, aromate cu usturoi și mărar din belșug. Ceva gustos și hrănitor, numai bun a fi servit seara la o cină cu familia.

Ingrediente necesare pentru mâncare de vinete

2 linguri unt

500 grame carne de vită, cubulețe

sare

200 ml apă

5 vinete, cubulețe

1 lingură sos de roșii

4 roșii, tocate

3 căței usturoi, zdrobiți

piper

1 legătură mărar, tocat

Cum să prepari mâncare de vinete

  1. Topește o lingură de unt într-o tigaie încinsă la foc mediu.
  2. Adaugă carnea de vită și asezonează cu puțină sare.
  3. Toarnă apa și acoperă cu un capac. Ține pe foc încă 15 minute.
  4. Adaugă puțină sare peste cubulețele de vinete.
  5. Topește restul de unt într-o tigaie încinsă la foc mediu și adaugă vinetele. Călește-le timp de 2-3 minute.
  6. Adaugă sosul de roșii, roșiile și vinetele peste carnea de vită.
  7. Amestecă bine, adaugă usturoi și asezonează cu sare și piper.
  8. Adaugă mărarul tocat.
  9. Ține preparatul pe foc încă 2 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *