Mâncare de vinete
Cubulețele fragede de carne de vită merg de minune alături de câteva legume și un sos delicios. La această rețetă am pregătit o garnitură de vinete, gătite în sos de roșii, aromate cu usturoi și mărar din belșug. Ceva gustos și hrănitor, numai bun a fi servit seara la o cină cu familia.
Ingrediente necesare pentru mâncare de vinete
2 linguri unt
500 grame carne de vită, cubulețe
sare
200 ml apă
5 vinete, cubulețe
1 lingură sos de roșii
4 roșii, tocate
3 căței usturoi, zdrobiți
piper
1 legătură mărar, tocat
Cum să prepari mâncare de vinete
- Topește o lingură de unt într-o tigaie încinsă la foc mediu.
- Adaugă carnea de vită și asezonează cu puțină sare.
- Toarnă apa și acoperă cu un capac. Ține pe foc încă 15 minute.
- Adaugă puțină sare peste cubulețele de vinete.
- Topește restul de unt într-o tigaie încinsă la foc mediu și adaugă vinetele. Călește-le timp de 2-3 minute.
- Adaugă sosul de roșii, roșiile și vinetele peste carnea de vită.
- Amestecă bine, adaugă usturoi și asezonează cu sare și piper.
- Adaugă mărarul tocat.
- Ține preparatul pe foc încă 2 minute.