Mâncărică de cartofi cu piept de pui
Mâncărica de cartofi vi se pare un preparat banal? Haideți să-i adăugăm puțină aromă, ce spuneți? Gătim pieptul de pui puțin înainte la tigaie, apoi vom aroma mâncărica cu cubulețe mici de bacon, semințe de fenicul și numeroase verdețuri. Gătiți preparatul în acest fel și nu veți mai privi mâncărica de cartofi cu aceeași ochi.
Ingrediente necesare pentru mâncărică de cartofi cu piept de pui
1 lingură ulei
300 grame piept de pui, tocat
sare
piper
1 lingură unt
1 linguriță semințe de fenicul
1 ceapă, tocată
2 căței usturoi, zdrobiți
100 grame bacon, tocat
2 linguri pastă de tomate
2 morcovi, felii subțiri
1 ardei gras roșu, tocat
1 țelină apio, tocată
2 lingurițe oregano
1 conservă roșii
2 linguri pătrunjel, tocat
3 cartofi, tăiați cubulețe
1 litru supă de vită
1 lingură parmezan, ras
1 lingură mărar, tocat
Cum să prepari mâncărică de cartofi cu piept de pui
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu spre mare. Adaugă pieptul de pui și gătește-l până când începe să se rumenească.
- Asezonează-l cu sare și piper, apoi redu flacăra și gătește carnea încă 5 minute.
- Topește untul într-o tigaie la foc mic. Poți adăuga încă puțin ulei, apoi semințele de fenicul.
- Călește ceapa până când se înmoaie, apoi adaugă usturoiul și baconul. Amestecă bine.
- Adaugă pasta de tomate, morcovii, ardeiul gras și țelina apio, apoi asezonează cu oregano.
- Adaugă roșiile la conservă, pătrunjelul și asezonează cu sare și piper după gust.
- Adaugă cartofii și toarnă supa de vită.
- Dă în clocot, acoperă cu un capac și ține mâncarea pe foc timp de 25 de minute.
- Dă capacul la o parte și adaugă pieptul de pui, parmezanul, pătrunjelul și mărarul.
- Amestecă bine, acoperă din nou cu un capac și gătește preparatul la foc mic încă 5 minute.