Mâncărică de fasole verde cu porumb și sos de brânză
Poate că la început, această mâncărică nu vă va tenta, dar să știți că voi pierdeți! Deși par legume cumva fade și fără gust, am reușit să gătim azi un preparat cu adevărat gustos. Am combinat fasolea verde și porumbul cu un sos bechamel, în care am adăugat și puțină brânză Cheddar. Vreți să gustați cum a ieșit? Urmați cu atenție pașii de mai jos.
Ingrediente necesare pentru mâncărică de fasole verde cu porumb și sos de brânză
300 grame fasole verde congelată
150 grame porumb la conservă
1 linguriță unt
1 lingură făină
150 ml lapte
1 ceapă, dată pe răzătoare
50 grame brânză Cheddar, rasă
1 linguriță oțet balsamic
piper
sare
Cum să prepari mâncărică de fasole verde cu porumb și sos de brânză
- Fierbe fasolea și porumbul în apă clocotită timp de 5 minute.
- Topește untul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă făina și amestecă cu un tel, până când este absorbită de unt.
- Toarnă laptele și amestecă cu telul până când obții o compoziție legată, fără cocoloașe.
- Adaugă ceapa, brânza Cheddar și amestecă cu o spatulă.
- Toarnă oțetul balsamic și amestecă până când omogenizezi.
- Scurge legumele și adaugă-le peste sos.
- Amestecă bine și asezonează cu sare și piper.