Ingrediente necesare pentru mâncărică de fasole verde cu porumb și sos de brânză
300 grame fasole verde congelată
150 grame porumb la conservă
1 linguriță unt
1 lingură făină
150 ml lapte
1 ceapă, dată pe răzătoare
50 grame brânză Cheddar, rasă
1 linguriță oțet balsamic
piper
sare
Cum să gătești mâncărică de fasole verde cu porumb și sos de brânză
- Fierbe fasolea și porumbul în apă clocotită timp de 5 minute.
- Topește untul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă făina și amestecă cu un tel, până când este absorbită de unt.
- Toarnă laptele și amestecă cu telul până când obții o compoziție legată, fără cocoloașe.
- Adaugă ceapa, brânza Cheddar și amestecă cu o spatulă.
- Toarnă oțetul balsamic și amestecă până când omogenizezi.
- Scurge legumele și adaugă-le peste sos.
- Amestecă bine și asezonează cu sare și piper.