Melcișori cu ciuperci

  • Dificultate: Mică
  • 45 de minute
  • 4 porții

Ce părere aveți despre un foietaj cald și crocant, cu o umplutură delicioasă de ciuperci? Sună bine pentru o gustare, nu? Așa ne-am gândit și noi astăzi, când am făcut acești melcișori. Sunt foarte ușor de făcut, deci nu vă fie frică în cazul în care nu ați mai gătit până acum. Iar dacă vreți, puteți să vă mai jucați cu umplutura și să adăugați ingrediente și condimente noi.

Ingrediente necesare pentru melcișori cu ciuperci

1 lingură ulei

1 ceapă, tocată

6 ciuperci brune, tocate

sare

piper

200 grame aluat foietaj

1 ou, bătut

Cum să gătești melcișori cu ciuperci

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă ceapa și gătește-o până când se înmoaie.
  3. Adaugă ciupercile tocate și asezonează cu sare și piper.
  4. Amestecă bine și călește ciupercile la foc mic timp de 10 minute.
  5. Întinde aluatul de foietaj pe suprafața de lucru.
  6. Întinde uniform ciupercile peste aluat.
  7. Rulează aluatul dinspre tine spre capătul opus. Taie-l apoi pe orizontală în felii subțiri cam de 1-2 cm.
  8. Așază melcișorii într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și unge-i cu ou bătut.
  9. Coace-i apoi în cuptorul încins la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *