Ingrediente necesare pentru melcișori cu ciuperci
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
6 ciuperci brune, tocate
sare
piper
200 grame aluat foietaj
1 ou, bătut
Cum să gătești melcișori cu ciuperci
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă ceapa și gătește-o până când se înmoaie.
- Adaugă ciupercile tocate și asezonează cu sare și piper.
- Amestecă bine și călește ciupercile la foc mic timp de 10 minute.
- Întinde aluatul de foietaj pe suprafața de lucru.
- Întinde uniform ciupercile peste aluat.
- Rulează aluatul dinspre tine spre capătul opus. Taie-l apoi pe orizontală în felii subțiri cam de 1-2 cm.
- Așază melcișorii într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și unge-i cu ou bătut.
- Coace-i apoi în cuptorul încins la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute.