Melcișori cu migdale și scorțișoară
Acești melcișori cu scorțișoară sunt incredibil de gustoși, iar acest Crăciun este ocazia perfectă să îi preparați. Aluatul este preparat cu făină de migdale, iar umplutura din fulgi de migdale și ciocolată. Astfel, dacă voiați să vedeți cât de bine merg ciocolata și migdalele în același preparat, aveți ocazia perfectă. Iar la capitolul arome, avem câteva surprize picante pentru voi.
Ingrediente necesare pentru melcișori cu migdale și scorțișoară
250 grame unt
150 grame zahăr
sare
1 linguriță cardamom pudră
100 grame iaurt grecesc
1 linguriță coajă de portocală
300 ml lapte
2 lingurițe drojdie uscată
100 grame făină de migdale
350 grame făină
50 grame fulgi de migdale
100 grame ciocolată neagră, rasă
1 linguriță ghimbir pudră
1 linguriță scorțișoară
1 ardei iute, tocat
1 lingură pudră de cacao
1 linguriță nucșoară
1 ou bătut
2 linguri boabe de cacao, zdrobite
Cum să prepari melcișori cu migdale și scorțișoară
- Adaugă untul, zahărul și cardamomul într-un bol pentru mixer. Asezonează cu sare și începe să mixezi.
- Adaugă treptat iaurtul, coaja de portocală, laptele, drojdia și făina de migdale în timp ce mixezi. Adaugă treptat și făina normală.
- Amestecă până obții un aluat omogen, și lasă-l la crescut timp de 60 de minute.
- Adaugă fulgii de migdale, ciocolata neagră, ghimbirul, scorțișoara, ardeiul iute, pudra de cacao și nucșoara într-un bol.
- Amestecă folosind o spatulă și lasă umplutura deoparte.
- Așază aluatul pe suprafața de lucru și taie-l în două. Întinde fiecare jumătate de aluat folosind un făcăleț.
- Întinde umplutura de fulgi de migdale, lăsând liberă o margine de aproximativ 1-2 cm.
- Rulează aluatul și taie-l pe verticală în felii subțiri cam de 2-3 cm.
- Așază feliile într-o tavă de cuptor. Unge-le cu ou bătut și presară câteva boabe de cacao pe deasupra.
- Dă-le la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.