Ingrediente necesare pentru melcișori cu migdale și scorțișoară
250 grame unt
150 grame zahăr
sare
1 linguriță cardamom pudră
100 grame iaurt grecesc
1 linguriță coajă de portocală
300 ml lapte
2 lingurițe drojdie uscată
100 grame făină de migdale
350 grame făină
50 grame fulgi de migdale
100 grame ciocolată neagră, rasă
1 linguriță ghimbir pudră
1 linguriță scorțișoară
1 ardei iute, tocat
1 lingură pudră de cacao
1 linguriță nucșoară
1 ou bătut
2 linguri boabe de cacao, zdrobite
Cum să gătești melcișori cu migdale și scorțișoară
- Adaugă untul, zahărul și cardamomul într-un bol pentru mixer. Asezonează cu sare și începe să mixezi.
- Adaugă treptat iaurtul, coaja de portocală, laptele, drojdia și făina de migdale în timp ce mixezi. Adaugă treptat și făina normală.
- Amestecă până obții un aluat omogen, și lasă-l la crescut timp de 60 de minute.
- Adaugă fulgii de migdale, ciocolata neagră, ghimbirul, scorțișoara, ardeiul iute, pudra de cacao și nucșoara într-un bol.
- Amestecă folosind o spatulă și lasă umplutura deoparte.
- Așază aluatul pe suprafața de lucru și taie-l în două. Întinde fiecare jumătate de aluat folosind un făcăleț.
- Întinde umplutura de fulgi de migdale, lăsând liberă o margine de aproximativ 1-2 cm.
- Rulează aluatul și taie-l pe verticală în felii subțiri cam de 2-3 cm.
- Așază feliile într-o tavă de cuptor. Unge-le cu ou bătut și presară câteva boabe de cacao pe deasupra.
- Dă-le la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.