Melcișori cu migdale și scorțișoară

  • Dificultate: Mare
  • 2 ore și 10 minute
  • 10 porții

Acești melcișori cu scorțișoară sunt incredibil de gustoși, iar acest Crăciun este ocazia perfectă să îi preparați. Aluatul este preparat cu făină de migdale, iar umplutura din fulgi de migdale și ciocolată. Astfel, dacă voiați să vedeți cât de bine merg ciocolata și migdalele în același preparat, aveți ocazia perfectă. Iar la capitolul arome, avem câteva surprize picante pentru voi.

Ingrediente necesare pentru melcișori cu migdale și scorțișoară

250 grame unt

150 grame zahăr

sare

1 linguriță cardamom pudră

100 grame iaurt grecesc

1 linguriță coajă de portocală

300 ml lapte

2 lingurițe drojdie uscată

100 grame făină de migdale

350 grame făină

50 grame fulgi de migdale

100 grame ciocolată neagră, rasă

1 linguriță ghimbir pudră

1 linguriță scorțișoară

1 ardei iute, tocat

1 lingură pudră de cacao

1 linguriță nucșoară

1 ou bătut

2 linguri boabe de cacao, zdrobite

 

 

Cum să prepari melcișori cu migdale și scorțișoară

  1. Adaugă untul, zahărul și cardamomul într-un bol pentru mixer. Asezonează cu sare și începe să mixezi.
  2. Adaugă treptat iaurtul, coaja de portocală, laptele, drojdia și făina de migdale în timp ce mixezi. Adaugă treptat și făina normală.
  3. Amestecă până obții un aluat omogen, și lasă-l la crescut timp de 60 de minute.
  4. Adaugă fulgii de migdale, ciocolata neagră, ghimbirul, scorțișoara, ardeiul iute, pudra de cacao și nucșoara într-un bol.
  5. Amestecă folosind o spatulă și lasă umplutura deoparte.
  6. Așază aluatul pe suprafața de lucru și taie-l în două. Întinde fiecare jumătate de aluat folosind un făcăleț.
  7. Întinde umplutura de fulgi de migdale, lăsând liberă o margine de aproximativ 1-2 cm.
  8. Rulează aluatul și taie-l pe verticală în felii subțiri cam de 2-3 cm.
  9. Așază feliile într-o tavă de cuptor. Unge-le cu ou bătut și presară câteva boabe de cacao pe deasupra.
  10. Dă-le la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *