Melcișori cu nucă

  • Dificultate: Mare
  • 2 ore
  • 10 porții

Nu este cea mai rapidă rețetă, dar merită efortul și așteptarea. Urmați cu atenție și cu răbdare pașii și în 2 ore veți avea pe masă delicioșii melcișori cu nucă, stafide și ciocolată, aromatizați cu scorțișoară. Aceste cantități ar trebui să vă permită să faceți cam 30 de astfel de melcișori.

Ingrediente necesare pentru melcișori cu nucă

25 grame drojdie proaspătă

50 grame zahăr

sare

300 ml lapte călduț

600 grame făină

60 grame zahăr pudră

3 ouă

150 grame unt topit

150 grame nucă măcinată

30 grame zahăr brut melasă

1 lingură scorțișoară

5 linguri stafide

3 linguri fulgi de ciocolată

1 ou bătut

Melcișori cu nucă - mod de preparare

  1. Amestecă cu o linguriță într-un castron mic, drojdia cu zahărul și puțină sare.
  2. Adaugă treptat laptele călduț amestecând în continuare pâna se omogenizează. Lasă deoparte 10 minute.
  3. Strecoară împreună într-un castron făina și zahărul pudră. Adaugă laptele cu drojdie și amestecă.
  4. Adaugă treptat ouăle și untul topit, amestecând în tot acest timp. Acoperă cu un prosop de bucătărie și lasă la dospit o jumătate de oră.
  5. Amestecă nuca, melasa, scorțișoara și 1 lingură de stafide într-un castron.
  6. Unge aluatul cu un pic de ulei și împarte-l în 3 părți egale.
  7. Alege una din bucăți și întinde-o ușor cu făcălețul cât să păstreze o grosime de aproximativ 1/2 de centimetru. Acoperă cu amestecul de nucă și stafide, apoi rulează.
  8. Procedează la fel și cu celelalte 2 bucăți de aluat, dar pe acestea umple-le cu stafidele rămase, respectiv cu fulgii de ciocolată.
  9. Așază-le pe hârtie cerată alimentară și lasă-le la frigider un sfert de oră.
  10. Feliază fiecare rulou, preferabil în câte 10 bucăți.
  11. Transferă-le într-o tavă de copt și unge-le cu ou bătut, apoi lasă la cuptor 30 de minute la 180⁰C. Fie le gătești pe toate în două tăvi în același timp, fie în două etape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *