Melcișori cu scorțișoară (Cinnamon Rolls)
Întrucât este iarnă, este un moment numai bun de a coace acești melcișori cu scorțișoară. Nu am folosit aluat foitaj, ci l-am făcut de la zero, astfel că avem de-a face cu un preparat ceva mai sănătos. Textura lor pufoasă și gustul puternic de scorțișoară le va face desertul ideal pentru Crăciun!
Ingrediente necesare pentru melcișori cu scorțișoară (Cinnamon Rolls)
Pentru aluat:
1 linguriță drojdie
1 apă, caldă
500 grame făină
200 grame zahăr
1 ou
1 lingură ulei
½ linguriță sare
Pentru umplutură:
100 grame zahăr
50 grame unt
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță nucșoară
Pentru glazură:
250 grame zahăr pudră
100 grame unt topit
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță esență de vanilie
1 lingură suc de lămâie
Cum să prepari melcișori cu scorțișoară (Cinnamon Rolls)
- Lasă drojdia la înmuiat în apă călduță.
- Adaugă făina într-un bol mare. Amestecă-o cu zahăr și fă puțin loc în mijlocul făinii.
- Adaugă oul, uleiul, sarea și drojdia.
- Amestecă cu o spatulă ca să omogenizezi și continuă să amesteci până obții un aluat omogen. Acoperă-l cu folie și dă-l la frigider pentru la noapte.
- Pregătește umplutura. Amestecă zahărul, untul, scorțișoara și nucșoara într-un bol mic.
- Scoate aluatul de la frigider și întinde-l pe suprafața de lucru.
- Întinde umplutura peste aluat, lăsând liberă o margine de aproximativ 2.5 cm.
- Ia partea dinspre tine și rulează aluatul înspre capătul opus.
- Taie aluatul în felii groase cam de 2 cm. Unge marginile cu unt topit.
- Așază feliile de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le la crescut pentru următoarele 45 de minute.
- Dă tava la cuptor pentru următoarele 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Adaugă zahărul pudră, untul topit, scorțișoara, esența de vanilie și sucul de lămâie într-un bol.
- Amestecă bine cu o linguriță și întinde glazura peste melcișori.