Ingrediente necesare pentru melcișori cu scorțișoară (Cinnamon Rolls)
Pentru aluat:
1 linguriță drojdie
1 apă, caldă
500 grame făină
200 grame zahăr
1 ou
1 lingură ulei
½ linguriță sare
Pentru umplutură:
100 grame zahăr
50 grame unt
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță nucșoară
Pentru glazură:
250 grame zahăr pudră
100 grame unt topit
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță esență de vanilie
1 lingură suc de lămâie
Cum să gătești melcișori cu scorțișoară (Cinnamon Rolls)
- Lasă drojdia la înmuiat în apă călduță.
- Adaugă făina într-un bol mare. Amestecă-o cu zahăr și fă puțin loc în mijlocul făinii.
- Adaugă oul, uleiul, sarea și drojdia.
- Amestecă cu o spatulă ca să omogenizezi și continuă să amesteci până obții un aluat omogen. Acoperă-l cu folie și dă-l la frigider pentru la noapte.
- Pregătește umplutura. Amestecă zahărul, untul, scorțișoara și nucșoara într-un bol mic.
- Scoate aluatul de la frigider și întinde-l pe suprafața de lucru.
- Întinde umplutura peste aluat, lăsând liberă o margine de aproximativ 2.5 cm.
- Ia partea dinspre tine și rulează aluatul înspre capătul opus.
- Taie aluatul în felii groase cam de 2 cm. Unge marginile cu unt topit.
- Așază feliile de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le la crescut pentru următoarele 45 de minute.
- Dă tava la cuptor pentru următoarele 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Adaugă zahărul pudră, untul topit, scorțișoara, esența de vanilie și sucul de lămâie într-un bol.
- Amestecă bine cu o linguriță și întinde glazura peste melcișori.