Melcișori cu șuncă presată și cașcaval

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 6 porții

Produsele din foitaj sunt una din plăcerile vinovate ale vieții. Nouă ne plac la nebunie când sunt calde, crocante și au toppingurile noastre preferate. Acest preparat se potrivește ca o mănușă dacă vreți să gătiți un aperitiv sărat. Am adăugat puțină șuncă, cașcaval ras, ceapă verde și am făcut niște melcișori de ținut minte!

Ingrediente necesare pentru melcișori cu șuncă presată și cașcaval

200 grame aluat de foitaj

1 linguriță boia

6 felii șuncă presată

100 grame cașcaval ras

1 ceapă verde, tocată

1 ou

1 lingură lapte

Cum să gătești melcișori cu șuncă presată și cașcaval

  1. Pune aluatul de foitaj pe suprafața de lucru și presară puțină boia afumată pe el.
  2. Adaugă șunca presată, cașcavalul și ceapa verde.
  3. Apucă aluatul din partea dinspre tine și rulează-l înspre capătul opus.
  4. Taie apoi rulada în felii groase cam 1-2 cm și așază feliile într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  5. Amestecă oul și laptele într-un bol mic și unge melcișorii folosind o pensulă.
  6. Dă melcișorii la cuptor pentru 25 de minute la 190 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *