Mere la cuptor cu ovăz și scorțișoară

  • Dificultate: Mică
  • 45 de minute
  • 2 porții

Să ții o dietă nu este tocmai ușor. Mai ales dacă îți plac deserturile. Din fericire însă, există multe deserturi sănătoase și gustoase din care poți alege. Acesta este pentru fanii merelor coapte cu scorțișoară, peste care am adăugat niște fulgi de ovăz, puțină vanilie și miere. Iar la final, poți servi totul cu puțin iaurt grecesc pe deasupra.

Ingrediente necesare pentru mere la cuptor cu ovăz și scorțișoară

2 mere mari

100 grame ovăz

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță esență de vanilie

1 lingură ulei de cocos

1 lingură miere

iaurt (opțional)

 

Cum să prepari mere la cuptor cu ovăz și scorțișoară

  1. Taie merele pe jumătate și scobește în interior 2 din cele 4 jumătăți.
  2. Toacă mărunt celelalte 2 jumătăți și mută-le într-un bol.
  3. Adaugă în bol fulgii de ovăz, scorțișoara, esența de vanilie, uleiul de cocos și mierea. Amestecă bine.
  4. Folosește amestecul și umple merele scobite.
  5. Mută merele într-o tavă de cuptor și coace-le timp de 30 de minute la 180 de grade Celsius.
  6. La final, poți adăuga pe deasupra 1 lingură de iaurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *