Mere la cuptor umplute cu prune, nuci și stafide în vin roșu

  • Dificultate: Mare
  • 2 ore
  • 4 porții

Ai avut bunică sau bunici care-ți găteau mere coapte la cuptor? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci consideră-te norocos/norocoasă. Acum hai să vedem cum facem să pregătim chiar noi împreună cu tine astfel de mere… vrăjite, umplute cu ceva special și servite cu “crumble”. Pentru bunica, cel din urmă ar fi o noutate.

Ingrediente necesare pentru mere la cuptor umplute cu prune, nuci și stafide în vin roșu

4 mere mari
Pentru umplutură:
6-7 prune uscate
1 lingură merișoare uscate
1 lingură stafide
1/2 cană vin roșu
1 lingură zahăr
1-2 lingurițe scorțișoară
100 g nuci, zdrobite
Pentru crumble:
2 albușuri
1/2 cană zahăr
1 gălbenuș
1/2 cană făină
50 g nuci, zdrobite
1/2 cană făină de tapioca
Pentru topping:
1/2 cană vin roșu
6-7 prune uscate
1 baton scorțișoară
1-2 linguri zahăr
nucșoară
200 g mascarpone

Cum să prepari mere la cuptor umplute cu prune, nuci și stafide în vin roșu

  1. Scobește merele de partea cu sâmburi.
  2. Dă-le la cuptor 25 de minute la 175ºC.
  3. Pentru umplutură: Pune prunele, merișoarele și stafidele într-o oală la foc mic, toarnă peste ele vinul și dă în clocot, amestecând.
  4. Completează cu zahărul, scorțișoara și nucile și gătește până se îngroașă compoziția.
  5. Pentru crumble: Bate albușurile spumă împreună cu zahărul și cu gălbenușul.
  6. Continuă să omogenizezi, adăugând treptat făina, nucile și făina de tapioca.
  7. Transferă crema aceasta într-un vas de copt tapetat cu hârtie pergament.
  8. După ce ai scos merele, dă la cuptor și crema timp de 25 de minute la 175ºC.
  9. Umple merele cu compoziția din fructe uscate și nuci, iar după ce s-a făcut baza pentru crumble, lasă-le din nou în cuptor, tot pentru 25 de minute și la aceeași temperatură.
  10. Pentru topping: Fierbe în vin roșu prunele, batonul de scorțișoară și zahărul, la foc mic, asezonând cu nucșoară și amestecând.
  11. Pasează acest amestec, apoi amestecă-l cu mascarpne.
  12. Mărunțește sau pasează baza pentru crumble.
  13. Servește merele umplute, pe pat de crumble și cu topping deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *