Mere prăjite în aluat de bere

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 4 porții

Vreți să pregătiți un desert rapid? Avem aici unul care va fi gata în doar câteva minute. Merele sunt prăjite într-un aluat pufos de bere, iar apoi sunt date prin zahăr și scorțișoară. Crusta de bere are o consistență ușoară și pufoasă, și poate fi folosită atât la preparate dulci, cât și sărate.

Ingrediente necesare pentru mere prăjite în aluat de bere

2 albușuri

150 grame făină

200 ml bere neagră

sare

1 măr mare

ulei pentru prăjit

150 grame zahăr

1 lingură scorțișoară

 

Cum să gătești mere prăjite în aluat de bere

  1. Bate albușurile spumă într-un bol mare.
  2. Adaugă făina, niște sare și toarnă berea neagră în bol. Amestecă totul bine cu o spatulă.
  3. Scobește mărul și taie-l în felii subțiri. Dă feliile prin aluatul de bere.
  4. Prăjește merele în baie de ulei încins până se rumenesc și devin crocante.
  5. Cât sunt calde, dă merele prin amestecul de zahăr și scorțișoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *