Midii în sos roșu

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • O porție

Haideți să vă împărtășim o rețetă ideală pentru cină din punctul nostru de vedere. Sunt midii gătite într-un sos roșu picant, cu a cărui consistență vă puteți juca în bucătăria proprie. Dacă vă place un sos puțin mai lichid, rețeta poate deveni chiar o supă de midii. Pentru a-i da gust sosului de roșii am adăugat usturoi, ardei iute, supă de pui și vin alb.

Ingrediente necesare pentru midii în sos roșu

2 linguri ulei de măsline

2 căței usturoi, zdrobiți

1 ceapă, tocată

1 linguriță fulgi de ardei iute

200 ml bulion

200 grame roșii la conservă

sare

250 ml supă de pui

150 ml apă

400 grame midii

100 ml vin alb

1 mână pătrunjel tocat

 

Cum să gătești midii în sos roșu

  1. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Adaugă usturoiul, ceapa și gătește-le timp de 2 minute.
  2. Adaugă fulgii de ardei, bulionul și roșiile la conservă.
  3. Asezonează cu puțină sare, toarnă apa și supa de pui în tigaie. Dă apa în clocot.
  4. Adaugă midiile și vinul alb. Gătește-le până când acestea se deschid.
  5. Adaugă o mână de pătrunjel și ține pe foc încă 1-2 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *