Midii în sos roșu
Haideți să vă împărtășim o rețetă ideală pentru cină din punctul nostru de vedere. Sunt midii gătite într-un sos roșu picant, cu a cărui consistență vă puteți juca în bucătăria proprie. Dacă vă place un sos puțin mai lichid, rețeta poate deveni chiar o supă de midii. Pentru a-i da gust sosului de roșii am adăugat usturoi, ardei iute, supă de pui și vin alb.
Ingrediente necesare pentru midii în sos roșu
2 linguri ulei de măsline
2 căței usturoi, zdrobiți
1 ceapă, tocată
1 linguriță fulgi de ardei iute
200 ml bulion
200 grame roșii la conservă
sare
250 ml supă de pui
150 ml apă
400 grame midii
100 ml vin alb
1 mână pătrunjel tocat
Cum să prepari midii în sos roșu
- Încinge uleiul într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Adaugă usturoiul, ceapa și gătește-le timp de 2 minute.
- Adaugă fulgii de ardei, bulionul și roșiile la conservă.
- Asezonează cu puțină sare, toarnă apa și supa de pui în tigaie. Dă apa în clocot.
- Adaugă midiile și vinul alb. Gătește-le până când acestea se deschid.
- Adaugă o mână de pătrunjel și ține pe foc încă 1-2 minute.