Mini-brioșe cu ananas și caramel

Ați încercat combinația de caramel cu ananas? Credeți-ne pe cuvânt, e o nebunie. Noi am aflat asta când am gătit aceste mini-brioșe cu sos caramel făcut de la zero. Brioșele mai conțin o rondelă de ananas și un blat subțire, pufos și ușor. Brioșele sunt ușor de făcut, deci apucați-vă de treabă!
Ingrediente necesare pentru mini-brioșe cu ananas și caramel
Pentru caramel:
200 grame zahăr
200 ml apă
100 ml smântână
Pentru aluat:
100 grame zahăr
1 ou
sare
2 linguri ulei
1 linguriță extract de vanilie
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
50 ml lapte
150 ml suc de ananas
100 grame făină
1 ananas mic, tăiat în rondele
cireșe maraschino (opțional)
Cum să prepari mini-brioșe cu ananas și caramel
- Fierbe apa și zahărul timp de 15 minute, într-o cratiță, la foc mediu.
- Bate apoi siropul rezultat împreună cu smântâna până când obții un sos caramel.
- Separat, mixează ingredientele pentru aluat într-un bol mare până când obții o compoziție omogenă.
- Ia o tavă de brioșe cu 12 cavități și toarnă siropul caramel în fiecare din acestea.
- Așază câte o felie de ananas peste caramel, iar pe deasupra toarnă aluat folosind un poș.
- Dă brioșele la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Opțional, poți adăuga câte o cireașă maraschino și extra sirop de caramel.