Mini-brioșe cu ananas și caramel

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 6 porții

Ați încercat combinația de caramel cu ananas? Credeți-ne pe cuvânt, e o nebunie. Noi am aflat asta când am gătit aceste mini-brioșe cu sos caramel făcut de la zero. Brioșele mai conțin o rondelă de ananas și un blat subțire, pufos și ușor. Brioșele sunt ușor de făcut, deci apucați-vă de treabă!

Ingrediente necesare pentru mini-brioșe cu ananas și caramel

Pentru caramel:

 

200 grame zahăr

200 ml apă

100 ml smântână

 

Pentru aluat:

 

100 grame zahăr

1 ou

sare

2 linguri ulei

1 linguriță extract de vanilie

1 linguriță praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

50 ml lapte

150 ml suc de ananas

100 grame făină

1 ananas mic, tăiat în rondele

cireșe maraschino (opțional)

Cum să prepari mini-brioșe cu ananas și caramel

  1. Fierbe apa și zahărul timp de 15 minute, într-o cratiță, la foc mediu.
  2. Bate apoi siropul rezultat împreună cu smântâna până când obții un sos caramel.
  3. Separat, mixează ingredientele pentru aluat într-un bol mare până când obții o compoziție omogenă.
  4. Ia o tavă de brioșe cu 12 cavități și toarnă siropul caramel în fiecare din acestea.
  5. Așază câte o felie de ananas peste caramel, iar pe deasupra toarnă aluat folosind un poș.
  6. Dă brioșele la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
  7. Opțional, poți adăuga câte o cireașă maraschino și extra sirop de caramel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *